Laura Imbrasienė nedalyvauja lenktynėse nuo šviesoforo

Lietuvos vairuotojai vis dar jaučia stiprų greičio poreikį. Vieni taip bando atsikratyti susikaupusio streso, kiti demonstruoja savo automobilio galimybes, tačiau nedaugelis susimąsto apie neatsakingo elgesio kelyje keliamą grėsmę.

L.Imbrasienė nepervertina savo galimybių prie vairo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
L.Imbrasienė nepervertina savo galimybių prie vairo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Rinkevičius („Lietuvos rytas")

Dec 7, 2014, 12:41 PM, atnaujinta Jan 19, 2018, 6:49 PM

Praėjusiais metais užmiesčio keliuose įvyko trečdalis visų eismo įvykių. Tačiau dėl didesnio nei leistinas greičio žuvusiųjų skaičius juose sudarė dvigubai daugiau - 67 proc. visų per avarijas mirtinai sužalotų žmonių.

Miesto gatvėse greitis taip pat gali būti mirtinai pavojingas. Juolab kad dėl perdėto skubėjimo ir pakantumo kitiems eismo dalyviams stokos atliekami itin pavojingi manevrai.

Visi vairuotojai žino, kad prieš perėją reikia sumažinti greitį, o gyvenamojoje zonoje būti itin atidiems, tačiau daugelis vis tiek spustelėja greičio pedalą. Vairavimo kultūros stoką liudija ir pomėgis lenktyniauti prie šviesoforų.

Visuomet besišypsanti televizijos laidų vedėja, dviejų vaikų motina L.Imbrasienė prisipažino mėgstanti važinėti greitai. Tačiau tai moteris daro tik esant geram matomumui, o kelio dangai - sausai. Aišku, neviršydama leistino greičio.

Sningant ar lyjant vairuoti daug sudėtingiau, todėl norint važiuoti greitai reikia gerų įgūdžių. L.Imbrasienė prisipažino jų neturinti, todėl žiemą važinėjanti atsargiai.

„Jei nesitreniruoji specialioje aikštelėje arba apskritai seniai vairavai, nemanau, kad gali sau leisti rizikuoti savo ir kitų eismo dalyvių gyvybe“, - dėstė pašnekovė.

Anot jos, vairavimo stilius priklauso nuo žmogaus charakterio. L.Imbrasienės nuomone, sąmoningas vairuotojas visuomet įvertina oro sąlygas.

„Galbūt gali sau leisti važiuoti greičiau, tačiau tik įvertinęs visas aplinkybes. O faktorių yra daug. Pavyzdžiui, jeigu automobilyje yra vaikų, vairuoji kitaip. Taip pat visuomet stebi, kokia eismo situacija“, - kalbėjo žinoma moteris.

L.Imbrasienė pastebėjo, kad Lietuvoje dar nemažai greitai lakstančių vairuotojų.

Net jei dėl rūpesčių galvoje tvyro sumaištis, moteris pasakojo vairuojanti ramiai. Anot jos, būna dienų, kai vos įlipęs į automobilį pajunti, kad sunku vairuoti. Tokiais atvejais negalima skubėti, nes tikimybė patekti į eismo įvykį - itin didelė. Be to, būtina stebėti visus automobilio veidrodėlius.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.