Lietuviškieji Ponai Bynai – dažniausios klaidos prie vairo

Ekstremalioje situacijoje nesuvaldyti automobilio gali ir labai patyręs vairuotojas. Norint sumažinti eismo įvykio tikimybę reikia laikytis elementarių saugaus vairavimo taisyklių. Tačiau kai kurie Lietuvos vairuotojai dėl savo įpročių primena žinomą personažą - Poną Byną.

Lenktynininkas Antanas Juknevičius pataria pradėti nuo taisyklingos sėdėjimo pozicijos.<br>Vlado Ščiavinsko nuotr.
Lenktynininkas Antanas Juknevičius pataria pradėti nuo taisyklingos sėdėjimo pozicijos.<br>Vlado Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 17, 2014, 4:18 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 11:33 PM

Dakaro dykumų ralio dalyvis, lenktynininkas Antanas Juknevičius patarė pradėti nuo taisyklingos sėdėjimo pozicijos. Anot jo, negalima užgulti vairo, kadangi tuomet bus sudėtinga staigiai pasukti vairą. Taip pat netinkama yra ir pozicija, kai sėdynės atlošas smarkiai atlenktas atgal.

„Įsitaisius sėdynėje ir visiškai atrėmus mentes į atlošą rankos į viršutinį vairo tašką turi liestis riešais“, - tikslias instrukcijas davė jis.

Esminio skirtumo ar sėdynė bus pakelta aukščiau, ar nuleista žemiau, anot pašnekovo nėra. Tai jau kiekvieno vairuotojo asmeninis pasirinkimas.

A. Juknevičius pastebėjo, kad itin staigiai sukti vairą prireikia retai. Visgi jis pabrėžė, kad iškilus ekstremaliai situacijai, kurių žiemą tikrai gali pasitaikyti, galimybė lengvai pajudinti vairą visu spinduliu gali padėti išvengti eismo įvykio.

„Nereikia vairo užgulti ar ant jo miegoti. Tik patogiai įsitaisyti ir uždėti rankas ties trečia bei devinta valanda – taip saugiai pasieksite savo kelionės tikslą“, - patarė lenktynininkas.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.