„Namų daktaras“ Gintaras Apanavičius vairuoja kaip senelis

Gydytojas, kraujagyslių chirurgas, „Lietuvos ryto“ TV laidos „Namų daktaras“ vedėjas Gintaras Apanavičius linkęs manyti, kad greitį viršija 90 proc. šalies vairuotojų, tačiau ne daugiau kaip 10 km/val., mat už tokius pažeidimus kelių policininkai dažniausiai skiria tik įspėjimą.

G.Apanavičius pastebi, kad greitį viršija dauguma vairuotojų.<br>T.Bauro nuotr.
G.Apanavičius pastebi, kad greitį viršija dauguma vairuotojų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Rinkevičius („Lietuvos rytas")

Dec 20, 2014, 4:03 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 5:25 PM

Tačiau likusiems 10 proc. vairuotojų tai nerūpi.

„Dažnai dalyvauju Klaipėdoje rengiamose konferencijoje. Jeigu nuo Kauno pajūrio link važiuoju 130 km/val. greičiu, mane lenkia nemažai automobilių“, - pasakojo pašnekovas.

G.Apanavičiaus žiniomis, greičio matuokliai net ir mieste nustatyti taip, kad nefiksuotų 10 ar net 15 km/val. greitį viršijančių transporto priemonių. Kitu atveju Lietuvos kelių policijos tarnyba būtų užversta pažeidėjų nuotraukomis, o baudas mokantiems vairuotojams tektų laukti ilgose eilėse.

Lankydamasis pas policijos komisariate dirbantį draugą gydytojas pastebėjo, kad pažeidėjų eilėse stovi ir pensinio amžiaus žmonių, ir jaunų moterų su mažais vaikais. Todėl kelių erelis nebūtinai yra jaunas vaikinas, vairuojantis BMW.

Gydytojas prisipažino vairuojantis galingą automobilį, tačiau neviršijantis leistino greičio. Lenktynėse prie šviesoforų jis taip pat nedalyvauja.

Nedidelį atstumą nuo namų iki Vilniaus miesto klinikinės ligoninės G.Apanavičius įveikia neskubėdamas. Atsargus vairuotojas važiuoja 40 km/val. greičiu, pirmąja juosta, todėl jį lenkia dauguma automobilių. Chirurgas save priskiria prie senelių tipo vairuotojų.

„Kai remonto dirbtuvėse keičiau kažkokią detalę, meistras sakė, kad ji sugedo dėl to, jog vairuoju kaip senelis. Patarė man išvažiuoti į automagistralę ir „pavaryt greitai“. Dabar ir sakau, kad toks mano vairavimo stilius“, - pasakojo medikas.

Gydytojo nuomone, baudos už greičio viršijimą yra gana griežtos, tačiau didesnį efektą pavyktų pasiekti daugiau kalbant ir rašant apie neatsakingo vairavimo keliamą pavojų.

„Kol neužaugs nauja vairuotojų karta, bijau, kad situacija į gera iš esmės nepasikeis. Jie turi girdėti, matyti ir skaityti apie tai, kaip privalo elgtis kultūringas eismo dalyvis. Baudomis nieko gero nepasieksi, nes žiaurumas nėra tinkama priemonė“, - įsitikinęs G.Apanavičius.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.