Švedų įranga leis vairuotojams iš toli pastebėti dviratininkus

„Volvo Cars“ kartu su „Ericsson“ ir „POC“, žinoma Švedijos įmone, gaminančia apsauginę sportinę aprangą ir įrangą, Las Vegase vyksiančioje parodoje „International CES“ pirmą kartą pristatys saugumo technologiją, sujungiančią vairuotojus ir dviratininkus.

Technologiją sudaro tarpusavyje susietų automobilio ir šalmo prototipas, sukuriantis dvikryptį ryšį.<br>Gamintojo nuotr.
Technologiją sudaro tarpusavyje susietų automobilio ir šalmo prototipas, sukuriantis dvikryptį ryšį.<br>Gamintojo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 20, 2014, 3:59 PM, atnaujinta Jan 18, 2018, 5:25 PM

Technologiją sudaro tarpusavyje susietų automobilio ir šalmo prototipas, sukuriantis dvikryptį ryšį, dėl kurio vairuotojams ir dviratininkams perduodamas įspėjimas apie galimą susidūrimą.

Dviratininkų visame pasaulyje nemažėja, darbuotojams pradėjus važiuoti į darbą dviračiais jų skaičius intensyviai auga. Todėl padaugėjo rimtų su dviratininkais susijusių eismo įvykių. Pirmasis rimtas žingsnis siekiant užtikrinti dviratininkų saugumą – technologija, kuri aptinka prieš automobilį esantį dviratininką, įspėja vairuotoją ir automatiškai sustabdo automobilį, kad būtų išvengta susidūrimo.

Naudojant dviratininkams skirtą populiarią išmaniojo telefono programėlę, pvz., „Strava“, per „Volvo“ sistemą bus galima perduoti dviratininko padėtį į automobilį ir atvirkščiai. Jei bus nustatytas neišvengiamas susidūrimas, abu eismo dalyviai bus įspėti ir galės imtis veiksmų, padėsiančių išvengti galimo eismo įvykio.

Vairuotoją apie netoliese esantį dviratininką įspės ant priekinio stiklo informaciją atvaizduojanti sistema (angl. „Head-up Display“). Jis bus įspėtas net tada, jei dviratininko nebus matyti, pavyzdžiui, jis bus už posūkio ar už kitos transporto priemonės, arba bus per tamsu jį įžiūrėti. Dviratininką įspės šalme įmontuota įspėjamoji lemputė.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas feisbuke.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.