Nekokybiškos oro pagalvės keleivius gali sužeisti skeveldromis

Nacionalinė greitkelių eismo saugumo administracija (NHTSA) oficialiai pareikalavo, kad „Takata“ korporacija milijonus JAV rinkoje parduotų automobilių pripažintų turinčiais defektų. Tai yra pirmas žingsnis reikalaujant atšaukti automobilius šalies mastu. Tokių drastiškų priemonių imtasi nustačius, kad šio gamintojo oro pagalvės išsiskleidžia su pernelyg didele jėga ir netgi sviedžia skeveldras į keleivius.

„Takata“ gaminamos šoninės vairuotojo pusės oro pagalvės išsiskleidžia su pernelyg didele jėga ir netgi sviedžia skeveldras į keleivius.<br>Algio Barzdžiaus nuotr.
„Takata“ gaminamos šoninės vairuotojo pusės oro pagalvės išsiskleidžia su pernelyg didele jėga ir netgi sviedžia skeveldras į keleivius.<br>Algio Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Dec 26, 2014, 10:47 AM, atnaujinta Jan 18, 2018, 6:23 AM

Anksčiau automobiliai su „Takata“ oro pagalvėmis daugiausiai buvo atšaukiami didele oro drėgme išsiskiriančiuose regionuose. Buvo daromas prielaida, kad dėl drėgmės suyra kai kurios detalės šrapnelius šaudančiose netvarkingose oro pagalvėse. Nuo 2013 m. automobilių gamintojai JAV atšaukė jau 7,8 mln. transporto priemonių, kuriose buvo įrengtos „Takta“ oro pagalvės. Detalių gamyba truktų dvejus metus

NHTSA jau paprašė „Honda“, „Ford“, „Chrysler“, „Mazda“ ir BMW paskelbti apie automobilių atšaukimus JAV mastu. Visi šie gamintojai anksčiau yra skelbę apie atšaukimus didelės oro drėgmės regionuose, tačiau nei vienas iš jų kol kas nesutiko imtis to visoje šalyje.

„Takata“ atstovai praėjusią savaitę skelbė, kad automobilių atšaukimas šalies mastu gali būti pavojingas, nes būtų naudojamos detalės, kurios turėtų būti skirtos didelės oro drėgmės regionams. Pasisakydami Senate koncerno atstovai teigė, kad pagaminti reikalingą kiekį detalių oro pagalvės užtruktų mažiausiai dvejus metus.

JAV vyriausybės reikalavimas sekė tuojau pat po padidėjusio spaudimo iš Japonijos valdžios, kuri apie automobilių atšaukimus paskelbė po to, kai plyšo į ankstesnius atšaukimus neįtrauktos transporto priemonės oro pagalvė.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.