„Halls Winter Rally“ renginyje saugaus eismo mokė briedžiai

Renginio dalyviai.<br>Organizatorių nuotr.
Renginio dalyviai.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 1, 2015, 12:42 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 11:11 AM

Išskirtinio žiemos festivalio „Halls Winter Rally“ dalyviai ne tik stebėjo kvapą gniaužiančias lenktynes, bet ir prisiminė saugaus eismo svarbą. Renginio organizatoriai kartu su socialiniu projektu „Nebūk briedis“ siekė atkreipti dėmesį, jog dažnas eismo dalyvis yra linkęs nuvertinti savisaugos svarbą kelyje.

Tenka pripažinti, jog prevencinių priemonių reikėtų imtis kiekvienam eismo dalyviui. Juk šviesą atspindinčios priemonės žmogui gali išgelbėti gyvybę. Tikriausiai viena efektyviausių priemonių kovoje su eismo dalyvių žūtimis tamsiuoju paros metu yra atšvaitai. Tiesa, itin svarbu žinoti, kaip taisyklingai segėti atšvaitą. Būtent todėl renginio dalyviams buvo dalinami atšvaitai ir spalvingos atmintinės, kuriose vaizdžiai parodyta, kaip tinkamai nešioti pagrindines šviesą atspindinčias priemones.

Reikėtų paminėti, jog su atšvaitu einantį ar dviračiu važiuojantį žmogų, vairuotojas gali pastebėti iš maždaug penkis kartus didesnio atstumo nei be atšvaito. To pakanka, kad vairuotojas sulėtintų važiavimo greitį ir saugiai prasilenktų su pėsčiuoju ar dviratininku. Negana to, Kelių eismo taisyklės įpareigoja pėsčiuosius ir dviratininkus tamsiuoju paros metu dėvėti šviesą atspindinčias priemones. Pėstiesiems, pažeidusiems šiuos reikalavimus, gali grėsti ne tik įspėjimas, bet ir bauda. Kalbant apie pėsčiųjų matomumo kelyje problemą, šventės dalyvius pasitiko didžiulės briedžių skulptūros. Jos simbolizavo, kad pėstieji neturėtų būti lyg į gatvę neapdariai išėję briedžiai, kurie sukelia itin skaudžių avarijų ir jose žūsta. „Nebūk briedis“ komanda renginio sirgalius kvietė prisidėti prie atšvaitų nešiojimo kultūros skatinimo šalyje, nusifotografuojant prie atributinio briedžio bei nuotraukas platinant socialiniuose tinkluose su hashtag‘ais #nebukbriedis ir #hallswinterrally. Kad saugaus eismo žinios nepasimirštų, projekto „Nebūk briedis“ komanda primena pagrindines taisykles, kurių pėstiesiems privalu laikytis tamsiuoju paros metu:

– Pėstieji, eidami neapšviestu kelkraščiu arba važiuojamosios dalies kraštu tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, privalo neštis šviečiantį žibintą arba vilkėti ryškiaspalvę liemenę su šviesą atspindinčiais elementais arba būti prie drabužių prisisegę kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje atšvaitą.

– Svarbu žinoti, kad prikabinamas atšvaitas turėtų būti prie drabužių pritvirtintas dešinėje pusėje ir taip, kad matytųsi iš visų pusių. Pavyzdžiui,atšvaitą galima tvirtinti prie kelnių kišenės, kad prie virvutės prikabintas atšvaitas švytuotų kelių lygyje.

– Vaikams atšvaitą juostelę reikia nešioti truputį aukščiau rankos riešo arba ties blauzda.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.