Moterį pražudė nulio promilių įstatymą pamiršęs vaikinas

Nuo metų pradžios įsigaliojus nulio promilių įstatymui, pagal kurį pradedantiesiems ir profesionaliems vairuotojams negalima išgerti nė lašo alkoholio, sujudo ir jo priešininkai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Mar 4, 2015, 4:08 PM, atnaujinta Jan 11, 2018, 3:11 PM

Įstatymui nepritariantys žmonės tvirtino, kad nedaug išgėrę vairuotojai tragiškų avarijų nesukelia, tačiau Plungėje įvykusi nelaimė parodė, kad jie buvo neteisūs.

Vasario 21-osios vakare, apie pusę septynių, Plungėje 19-metis vaikinas su „Citroën C5“ pėsčiųjų perėjoje partrenkė ir mirtinai sužalojo 84 metų pėsčiąją.

Aiškėjant vis daugiau avarijos aplinkybių Policijos departamentas pranešė, kad jaunuoliui, pirminiais duomenimis, nustatytas lengvas 0,13 promilės girtumas.

Pėstieji – pusė žuvusiųjų

Nurodytomis dienomis, vasario 16-kovo 1-ąją, Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 11 žmonių, tarp jų 5 pėstieji, iš jų 2 – pėsčiųjų perėjose.

Vasario 24 dienos vakare Vilniuje, Taikos gatvėje, per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją ėjusią 78-erių moterį partrenkė automobilis, kuris iš nelaimės vietos nuvažiavo.

Po poros dienų „Audi“ vairuotojas pasidavė policijai. Paaiškėjo, kad dar pernai jis, būdamas neblaivus, partrenkė ir sužalojo dviračiu važiavusią merginą. Tada jis „pripūtė“ 2 promiles.

Dar 3 pėstieji, iš jų 2 – tamsiuoju paros metu, žuvo Prienų, Utenos ir Vilniaus rajonuose.

Gausybė girtų dviratininkų

Lietuvos policijos pareigūnai vasario 16 – kovo 1 dienomis organizavo prevencines priemones, skirtas pėsčiųjų, dviračių vairuotojų ir vadeliotojų elgesiui kelyje kontroliuoti, jų daromiems pažeidimams ne tik išaiškinti, bet ir užkardyti.

Per dvi savaites iš viso išaiškinti 11 085 eismo dalyvių padaryti Kelių eismo taisyklių pažeidimai.

Tarp jų ir nemažas skaičius pėsčiųjų pažeidimų. Nustatyti 1 474 šių eismo dalyvių, taip pat 529 dviračių vairuotojų ir 3 vadeliotojų (iš jų 2 neblaivūs) Kelių eismo taisyklių reikalavimų nevykdymo atvejai.

Pagrindiniai pėsčiųjų pažeidimai: važiuojamosios kelio dalies perėjimo arba ėjimo ja ten, kur draudžiama, atvejai – 1 024, nepaklusimo eismo reguliavimo signalams, kelio ženklų, ženklinimo ar eismo tvarkos automagistralėse reikalavimams – 197 atvejai, atšvaitų ar kitų šviesą atspindinčių elementų nenaudojimas tamsiuoju paros metu – 147 atvejai.

Daugiausia pėsčiųjų pažeidimų – 636 išaiškinti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje, Kauno – 181, Marijampolės – 148 ir Šiaulių – 142.

Dviračių vairuotojų pažeidimų daugiausia nustatyta Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato prižiūrimoje teritorijoje – 138, tarp jų 92 neblaivūs dviračių vairuotojai, Panevėžio – 86 (iš jų 52 neblaivūs) ir Marijampolės – 76 (iš jų 40 neblaivūs).

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.