Netikėtas reidas – baudų tiek, kad neliko kam stabdyti pažeidėjų

Vilniaus policijos pareigūnai skelbia dvi dienas bandysiantys kovoti su vėjo malūnais. Pareigūnai paskelbė dviejų dienų akciją, per kurią bus gaudomi visuomeninio transporto eismo juostomis važiuojantys vairuotojai. Vien trečiadienį per dvi valandas policininkams įkliuvo beveik pusšimtis pažeidėjų.

Trečiadienį per dvi valandas policininkams įkliuvo beveik pusšimtis pažeidėjų.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Trečiadienį per dvi valandas policininkams įkliuvo beveik pusšimtis pažeidėjų.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Mar 25, 2015, 10:03 AM, atnaujinta Jan 8, 2018, 8:21 AM

Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai pastebėjo, kad vairuotojai, bandydami išvengti transporto spūsčių, bando gudrauti važiuodami maršrutiniam transportui skirtomis eismo juostomis, taip trikdydami maršrutinio transporto eismą.

Todėl kovo 25-26 d. sostinės Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės pareigūnai organizuoja policines priemones, kurių metu kontroliuoja, ar automobilių vairuotojai neužima maršrutiniam transportui skirtos juostos, ar nepažeidžia kelio horizontalaus ženklinimo.

Už šį Kelių eismo taisyklių pažeidimą numatoma bauda vairuotojams nuo dvidešimt aštuonių iki aštuoniasdešimt šešių eurų.

Vos spėjo stabdyti

„Pažiūrėkit – 10 pareigūnų rašo protokolus, jau nebėra, kam stabdyti pažeidėjų. O jie net matydami, kad stovi policija, vis važiuoja A juosta“, – trečiadienio rytą prasidėjus reidui lrytas.lt sakė pareigūnai.

Įsitaisę Ukmergės g., policininkai vos spėjo stabdyti vieną po kito visuomeninio transporto eismo juosta važiuojančius automobilius.

Policininkai pažeidėjų ieškojo jau leidžiantis nuo kalno, ties čia esančiu autoservisu. Šioje vietoje A juosta leidžiama važiuoti visuomeniniam transportui, taksi ir elektromobiliams.

„Eismo organizavimas čia sunkiai suvokiamas. Ten aukščiau, iki sankryžos su Ozo g., A juosta leidžiama važiuoti ir automobiliams, gabenantiems keturis ar daugiau žmones (vadinamasis 4+ formatas). Tačiau ties Ozo g. viaduku ši nuostata kažkodėl be perspėjimo dingsta.

Pasitaiko vairuotojų, kurie iš pradžių teisėtai važiuoja visuomeniniam transportui skirta eismo juosta, o vėliau tiesiog neatkreipia dėmesio į pasikeitusį eismo organizavimą ir toliau važiuoja šia eismo juosta, net neįtardami, kad jau daro pažeidimą“, – sakė policininkai.

Iš viso per dvi valandas trečiadienio rytą Vilniaus pareigūnai vairuotojams surašė 43 protokolus už važiavimą A juosta. Įkliuvo ir trys vairuotojai, kuriuos viršijančius greitį kiek anksčiau buvo užfiksavę stacionarūs greičio matuokliai, tačiau baudos jiems dar nebuvo paskirtos. Protokolai surašyti ir jiems.

Vienas vairuotojas sukėlė įtarimų dėl blaivumo. Tačiau patikrinus alkoholio matuokliu nustatyta, kad alkoholio koncentracija organizme neviršija leistinos normos.

Ši policijos akcija bus tęsiama ir ketvirtadienį.

Sekite Lrytas.lt Auto naujienas Facebook'e.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.