Kelių policijos staigmena: surengė netikėtą reidą moterims

Išsiblaškę ir pašaliniais darbais užsiimantys vairuotojai kelyje yra itin pavojingi. Todėl Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai trečiadienio rytą visoje Lietuvoje surengė netikėtą reidą.

Pareigūnai atkreipė dėmesį į prie vairo besidažančias moteris.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Pareigūnai atkreipė dėmesį į prie vairo besidažančias moteris.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-04-01 08:21, atnaujinta 2018-01-07 20:23

Šis reidas nukreiptas į netradicinius pažeidėjus – pareigūnai stebi vairuojančias moteris, kurios prie vairo darosi makiažą.

Europos Sąjungos mokslininkų teigimu, lūpas prie vairo besidažančios moterys dvigubai labiau rizikuoja sukelti avariją, o pati pavojingiausia veikla – dažytis blakstienas.

6 val. ryto prasidėjęs reidas truks iki 12 valandos. Vos per pirmą valandą pareigūnams įkliuvo 43 prie vairo besidažiusios moterys, iš kurių jauniausiai buvo 18 metų, o vyriausiai – 74-eri.

„Nemaniau, kad tai kažkas blogo. Besidažydama pakeliui į darbo sutaupau apie 5 minutes“, – aiškino policijos sustabdyta kaunietė Aistė.

Pareigūnai pabrėžė, kad pašalinė veikla prie vairo, kaip dažymasis, valgymas, rūkymas ir ypač kalbėjimas mobiliuoju telefonu vairuotoją labai blaško, todėl tokių reidų ateityje tik daugės.

Šis tekstas yra Balandžio 1-osios pokštas!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.