Sezono pradžioje – netikėti motoakrobato patarimai

Nors motociklų sezonas prasideda gegužę, šiltas oras į gatves motociklininkus išginė anksčiau. Šios mažų gabaritų ir itin greitos transporto priemonės yra tikras iššūkis kelyje: jas sunku ne tik pastebėti, bet ir atpažinti jų rodomus signalus.

Profesionalai žino, kaip motociklininkams netapti „donorais“ miesto gatvėse.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Profesionalai žino, kaip motociklininkams netapti „donorais“ miesto gatvėse.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2015-05-02 06:00, atnaujinta 2018-01-05 05:57

Kaip motociklininkams netapti „donorais“ kelyje, patarė profesionalus motociklų akrobatas Šarūnas Kezys.

„Visuomenėje vyrauja nuomonė, kad kiekvienas, sėdantis prie motociklo vairo, – „donoras“. Nesutinku. Jei vairuotojai vadovaujasi sveiku protu, nelaimės 99 atvejais iš 100 pavyksta išvengti.

Netgi tie nutrūktgalviai, ieškantys savo galimybių ribų, pasirinkę tinkamą kelią, jokiu būdu ne miesto, gali būti visiškai saugūs. Taip treniruojamės ir mes“, – sakė Š.Kezys, vienas iš motoakrobatikos čempionato „Stunt Riding 6 K Euro cup“ dalyvių.

Anot jo, greičio išbandymams puikiai tinka Nemuno ringas, o tik ką išsilaikiusiems motociklo teises nereikėtų pirkti pačios galingiausios dviratės transporto priemonės.

„Vaizduotė dažnai prasilenkia su tikrove, tad pirmuosius metus geriau susilaikyti nuo pagundų“, – sakė motoakrobatikos profesionalas.

Net ir patyrusiems motociklininkams jis pataria būti atidiems kelyje.

„Norite būti pastebėti kitų eismo dalyvių – manevruokite lėčiau. Kad būtum pastebėtas automobilio vairuotojo, turi judėti panašiu greičiu kaip automobilis.

Miesto gatvės ne vieta greičiui net ir profesionalams – jei klaidos nepadarysi pats, ją gali padaryti kitas prie vairo sėdintis asmuo“, – tikino motoakrobatas.

Ypatingo atsargumo turėtų imtis ir automobilių vairuotojai.

„Šiltuoju sezonu į veidrodėlį reikia žvilgčioti bent du tris kartus dažniau. Paprastai šios taisyklės vairuotojai laikosi vos prasidėjus motociklų sezonui, tačiau vėliau atsipalaiduoja, pamiršta, tada įvyksta nelaimė“, – kalbėjo Šarūnas Kezys.

Motoakrobatikos profesionalas savo dviratę transporto priemonę naudoja ne tik greičiui pajusti, bet piešia figūras, atlieka triukus ir išnaudoja motociklą taip, kaip ne kiekvienas net ir įsivaizduotų.

Kaip motociklų sporto šou atrodo realybėje, bus galima išvysti trečiadienį „Žalgirio“ arenoje, kur vyks „Stunt Riding 6 K Euro cup“ čempionatas.

Renginio metu motociklizmo stereotipus laužys gausus būrys Lietuvos sportininkų, motoakrobatikos žvaigždė iš Čekijos Martinas Kratky, svečiai iš Lenkijos Ernestas Komorowskis ir Lukaszas Belzas.

Žiūrovus džiugins ispanai Juananas del Fresno, Edu Rodrguezas ir Jonas Pena Zalla. Čia taip pat pasirodys motobolo rinktinė, BMX dviračių virtuozai ir kiti ekstremalai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: ekonomikos apžvalga apie iššūkius ir ateities perspektyvas