Ko iš jaunųjų eismo dalyvių rugpjūčio mėnesį tikisi policija?

Lietuvos kelių policijos tarnyba atkreipia visuomenės dėmesį į tai, kad esant karštiems orams suintensyvėja eismas prie poilsiaviečių, vandens telkinių. Besitęsiant vaikų vasaros atostogoms, užmiesčio keliuose daugiau ir pradedančiųjų vairuotojų, jaunųjų eismo dalyvių.

Jaunųjų vairuotojų prašoma neveisti keleiviams važiuoti persisvėrus per atidarytus langus ar išlidus pro stoglangį.<br>Modesto Patašiaus nuotr.
Jaunųjų vairuotojų prašoma neveisti keleiviams važiuoti persisvėrus per atidarytus langus ar išlidus pro stoglangį.<br>Modesto Patašiaus nuotr.
Policija prašo atkreipti dėmesį į savijautą, gerti pakankamai vandens, nevairuoti susirgus arba pavargus.<br>Modesto Patašiaus nuotr.
Policija prašo atkreipti dėmesį į savijautą, gerti pakankamai vandens, nevairuoti susirgus arba pavargus.<br>Modesto Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

lrytas.lt

2015-08-06 11:03, atnaujinta 2017-10-21 20:30

Šiais metais (gegužės 1-rugpjūčio 1 d.) šalies keliuose įvyko 583 eismo įvykai, kuriuose dalyvavo vairuotojai, kurių vairavimo stažas iki dvejų metų. 133 iš šių įvykių nukentėjo žmonės. 76 eismo įvykių kaltininkais pripažinti pradedantieji vairuotojai. Dėl tokių vairuotojų kaltės žuvo 2 ir 103 eismo dalyviai buvo sužeisti.

Skaudi eismo nelaimė įvyko rugpjūčio 3-iosios, pirmadienio, vakare Mažeikių rajone, Spurganų kaime, kai 19-mečio jaunuolio vairuojamas automobilis „Rover 420“ nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į pakelės medį. Įvykio metu buvo mirtinai sužalotas automobilio gale sėdėjęs 14 metų keleivis. Dar du nepilnamečiai keleiviai, 13 metų berniukas ir 11 metų mergaitė, nukentėjo nesunkiai.

Pagrindinė tragiškų nelaimių, kuomet eismo įvykiuose dalyvavo jauni vairuotojai, priežastis buvo didelis važiavimo greitis, nepakankami vairavimo įgūdžiai, nusikalstamas neatsargumas, neatsakingas ir netoleruotinas alkoholio vartojimas.

Policijos pareigūnai prašo jaunųjų eismo dalyvių atsakingumo, drausmingumo ir brandumo. Kviečiame laikytis visų eismo dalyvių pareigų, dalyvaujant eisme jausti atsakomybę už savo ir kitų sveikatą ir gyvybę. Kartu primename, kad pradedantiesiems vairuotojams leistinas neblaivumo laipsnis – 0 promilių. Netoleruokite vairavimo apsvaigus, nesileiskite būti vežami neblaivių ar apsvaigusių, neturinčių teisės vairuoti asmenų.

Jaunųjų vairuotojų prašome laikytis saugaus važiavimo greičio, manevruoti atidžiai ir atsakingai. Prižiūrėkite, kaip saugos taisyklių laikosi vežami keleiviai, neleiskite jiems važiuoti persisvėrus per atidarytus automobilio langus, išlįsti pro stoglangį, elgtis nesaugiai, rizikuoti sveikata ar net gyvybe, prireikus, sudrausminkite savo bendraamžius.

Pėsčiųjų prašome itin atidžiai dalyvauti eisme, ypatingai užmiesčio keliuose, tamsiuoju paros metu. Nepamirškite segėti atšvaitus ar neštis žibintą, dėvėti drabužius su šviesą atspindinčiais elementais.

Tėvų prašome pasidomėti, kur ir kaip laisvalaikį leidžia Jūsų vaikai. Pasirūpinkite jų saugumu, priminkite vaikams pagrindines saugaus elgesio kelyje taisykles, prireikus, sudrausminkite, kad neišdykautų važiuojamojoje kelio dalyje ar nežaistų arti jos.

Taip pat atkreipiame visų dalyvaujančiųjų eisme dėmesį į tai, kad esant karštam orui vairuoti gali būti pavojinga. Dėl to prašome atkreipti dėmesį į savijautą, gerti pakankamai vandens, nevairuoti susirgus arba pavargus. Esant ekstremaliai aukštai lauko temperatūrai, vairuotojai turėtų pasidomėti ir transporto priemonių padangų būkle, ypač ilgesnių kelionių metu.

Kviečiame visus eismo dalyvius paskutinį šių metų vasaros mėnesį praleisti saugiai, sąmoningai laikantis Kelių eismo taisyklių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.