Aprangą Vaidas Baumila derina prie stilingo motociklo

Vilniuje vykusiame „Harley-Davidson“ sezono naujienų pristatyme dainininkas Vaidas Baumila jautėsi kaip namie. Į renginį atlikėjas atvyko pagal naujausias motociklų dizaino madas paruoštu „Triumph Thruxton“.

Lauke tvyrant karščiui Vaidas Baumila visos apsauginės aprangos nesivelka, tačiau niekur nevažiuoja bet šalmo ir specialių batų.<br>Tomo Bauro nuotr.
Lauke tvyrant karščiui Vaidas Baumila visos apsauginės aprangos nesivelka, tačiau niekur nevažiuoja bet šalmo ir specialių batų.<br>Tomo Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Rinkevičius

2015-08-14 17:31, atnaujinta 2017-10-20 14:22

Dainininkas pasakojo, kad vairuodamas motociklą į pavojus keliuose žiūri taip pat, kaip ir būdamas prie automobilio vairo. Tokiu būdu pavojingų situacijų jam dažniausiai pavyksta išvengti.

Jis pripažino, kad motociklu kartais norisi kelyje papiktnaudžiauti.

Anot V. Baumilos, protingas vairuotojas visuomet įvertina, kas gali įvykti artimiausiu metu: galbūt priešais važiuojantis automobilis ruošiasi sukti, kokia yra tikimybė, kad vairuotojas supanikuos išgirdęs motociklą ir pan.

„Todėl dažnai sakoma: kai sėdi ant motociklo, reikia galvoti, kad kelyje tavęs niekas nemato. Ne todėl, kad tu norėtum piktnaudžiauti, bet tam, kad iš anksto įvertintum situaciją“, – kalbėjo jis.

Pašnekovo nuomone, protingai vairuojant galima išvengti daugumos pavojingų situacijų.

Dainininkas sakė, kad pastaruoju metu lietuvių vairuotojai linkę atkreipti dėmesį į motociklininkus. Jis svarstė, kad galbūt tai lėmė išaugęs motociklų skaičius keliuose.

„Iš savo patirties galiu pasakyti, kad dažnai motociklams vairuotojai netgi nuolaidžiauja. Galbūt žino, kas gali nutikti arba yra girdėję nelinksmų istorijų“, – sakė V. Baumila.

Jis pasakojo, kad pamatę galinio vaizdo veidrodėliuose motociklą, kai kurie automobilių vairuotojai pristabdo, leisdami juos lengviau aplenkti. Taip pat pasitraukia į kraštą palikdami jiems erdvės. Vairuodamas automobilį taip elgiasi ir pats atlikėjas.

V. Baumila nelinkęs vertinti vairuotojų, pagal jų transporto priemones. Anot jo, yra įvairiausių automobilių vairuotojų, taip pat ir motociklininkų. „Įtampa kyla tiek tarp automobilių vairuotojų, tiek ir tarp jų bei motociklininkų. Keliuose yra chuliganų, kurie visą laiką liks chuliganais. Čia nieko nepakeisi. Ir visai nesvarbu, ką jie vairuoja: motociklą, sunkvežimį ar automobilį“, – griežtai konstatavo jis.

Aprangą atlikėjas derina prie savo motociklo. Pagal „cafe racer“ paruoštas „Triumph“ įpareigoja rinktis prie jo derantį stilių: lengvesnius drabužius ir odinius batus. Dainininkas pripažįsta, kad tokios apsaugos priemonės nėra pakankamos.

„Kol kas dar nekritai, tai galbūt tos skaudžios pamokos dar neturėjau“, – sakė V. Baumila.

Dainininkas turi visą apsauginę aprangą, tačiau lauke tvyrant alinančiam karščiui jos linkęs nesirengti. Anot jo, prakaituojant po striuke važiuoti motociklu nebeliktų jokio malonumo.

Visgi net ir karščiausią dieną atlikėjas niekur nevažiuoja be metalinėmis detalėmis sutvirtintų stilingų motociklininko batų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.