Rugpjūčio 11-oji – tragiška diena eismo įvykių suvestinėje

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad per savaitę, rugpjūčio 7–13 d. mūsų šalyje, pirminiais duomenimis, įvyko 62 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės.

Dviejų skaudžiausių savaitės avarijų priežastys tos pačios – eismo įvykius lėmė įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostas.<br>A. Švelnos nuotr.
Dviejų skaudžiausių savaitės avarijų priežastys tos pačios – eismo įvykius lėmė įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostas.<br>A. Švelnos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 14, 2015, 2:29 PM, atnaujinta Oct 20, 2017, 3:15 PM

Kaip pažymi Lietuvos kelių policijos tarnybos bendrųjų reikalų grupės vyresnioji specialistė Marija Kazanovič, tragiškiausia diena buvo rugpjūčio 11-oji, kuomet su skaudūs eismo įvykiai įvykio kelyje „Via Baltica“: Marijampolės savivaldybėje ir Panevėžio aplinkkelyje.

Abiejų avarijų priežastys tos pačios – pirminiais duomenimis, eismo įvykius lėmė įvažiavimas į priešpriešinio eismo juostas.

M. Kazanovič taip pat atkreipia dėmesį, kad atkarpa Kaunas-Marijampolė-Suvalkai yra avaringiausia Kelio „Via Baltica“ atkarpa. Šiais metais čia įvyko 37 techniniai eismo įvykiai ir 14 eismo įvykių, kurių metu žuvo ir buvo sužeisti žmonės.

Žuvo trys motociklininkai

Kaip ir praėjusią savaitę vėl nukentėjo dviračių transporto priemonių vairuotojai. Per septynias dienas žuvo trys motociklų vairuotojai, dar penki – sužeisti. Anot kelių policijos atstovės, dažnai tokių eismo įvykių priežastis – nepakankami vairavimo įgūdžiai, nesugebėjimas atsižvelgti į kelio ypatumus ir važiavimo sąlygas, nesugebėjimas parinkti tinkamo važiavimo greičio.

Trečias savaitės eismo įvykių suvestinės akcentas, anot M. Kazanovič, yra vairavimas išgėrus. Net devyniuose eismo įvykiuose dalyvavo neblaivūs vairuotojai. Iš viso dėl neblaivių vairuotojų kaltės birželio–liepos mėnesiais įvyko 24 eismo įvykiai, kuriuose vienas žmogus žuvo ir 39 buvo sužeisti.

Policija atkreipia dėmesį, kad rugpjūčio 14–16 dienomis, Žolinių savaitgalį, šalies keliuose policijos pareigūnai didesnį dėmesį skirs vairuotojų blaivumo, galimo apsvaigimo nuo narkotinių medžiagų patikrinimams. „Šiomis, jau tradicinėmis tapusiomis vairuotojų blaivumo kontrolės priemonėmis, kurias policijos pareigūnai vykdo kiekvieną vasaros savaitgalį, siekiama ne tik išaiškinti Kelių eismo taisyklių pažeidimus, bet ir drausminti eismo dalyvius, „užbėgti už akių“ ir neleisti įvykti skaudžioms eismo nelaimėms“, – kalbėjo M. Kazanovič.

Daugiau žuvusiųjų

Praėjusią savaitę žuvo septyni eismo dalyviai: penki vyrai ir dvi moterys, jų amžiaus vidurkis – 49-eri metai. Tarp žuvusiųjų – trys motociklų ir du automobilių vairuotojai, ir du automobilių keleiviai. Rugpjūčio 11-ąją (antradienį) eismo nelaimėse žuvo keturi žmonės. Per savaitę sužeisti 74 žmonės, tarp jų – 13 nepilnamečių.

Palyginti šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite užregistruota penkiais įvykiais mažiau, žmonių žuvo trimis daugiau, sužeista dviem mažiau.

Nuo metų pradžios (iki rugpjūčio 14 d.) Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 126 žmonės, t. y. 28 (arba 18,2 proc.) mažiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį.

Žuvo: 51 vairuotojas, iš jų – devyni motociklų vairuotojai, 33 keleiviai, 31 pėsčiasis, 10 dviračių vairuotojų (visi – šviesiuoju paros metu), vienas mopedo vairuotojas. Tarp žuvusiųjų – aštuoni nepilnamečiai (6 keleiviai, vienas pėsčiasis, vienas dviračio vairuotojas).

Praėjusios savaitės eismo įvykiai

Rugpjūčio 7-osios popietę (13.15 val.) Pagėgių savivaldybėje, Gudų kaime, kelyje Pagėgiai–Natkiškiai, nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio vairuojamo automobilio „VW Golf“ nesuvaldė 57 metų šios savivaldybės gyventojas. Automobilis atsitrenkė į pakelės medį. Įvykio metu žuvo 89 metų keleivė. Pirminiais duomenimis, vairuotojas buvo blaivus.

Rugpjūčio 8-osios vakare (21.14 val.) Kelmės rajone, Šaukėnų seniūnijos Svilės kaime, nuo kelio Bubiai–Ramučiai nuvažiavo ir apvirto automobilis „Citroën C4“, vairuojamas 22 metų merginos, Šiaulių miesto gyventojos. Įvykio vietoje žuvo 29 metų keleivė. Vairuotoja dėl bendro kūno sumušimo, galimos galvos traumos buvo paguldyta į Respublikinės Šiaulių ligoninės Chirurginės reanimacijos skyrių. Pirminiais duomenimis, automobilio vairuotoja nepasirinko saugaus važiavimo greičio.

Rugpjūčio 9-osios ryte (apie 7.00 val.) Mažeikių rajone, Kušlėnų kaime, nuo kelio nuvažiavo ir, važiuodamas laukais, į kanalą įvažiavo automobilis „Opel Omega“, vairuojamas neblaivaus 26 metų šio rajono Sedos miestelio gyventojo. Jam, pirminiais duomenimis, nustatytas lengvas 1,03 promilės girtumas. Įvykio metu nukentėjo du keleiviai: 22-ejų vaikinas ir 16 metų paauglė, kuri dėl kairės rankos lūžio buvo išvežta į Klaipėdos miesto vaikų ligoninę. Vairuotojas iš įvykio vietos pasišalino.

Pavakarę (16.48 val.) Panevėžyje, Pramonės ir Lėkiškio gatvių sankryžoje, į elektros linijos perdavimo stulpo atramą atsitrenkė automobilis „Opel Zafira-A“, kurį vairavo neblaivus 57 metų Panevėžio rajono Naujamiesčio miestelio gyventojas. Nukentėjo pats vairuotojas (susimušė galvą). Jam nustatytas sunkus 3,21 promilės girtumas.

Rugpjūčio 11 d.: keturi žuvę žmonės

Ryte (apie 10.00 val.) Kaišiadorių rajone, Dovainonių kaime, Vytauto gatvėje, važiuodamas motociklu „Kawasaki Krad Motorrad“ nuo jo nugriuvo ir į gatvės bortelį atsitrenkė 37 metų vyras. Dėl patirtų sužeidimų jis mirė greitosios medicinos pagalbos automobilyje vežamas į ligoninę. Motociklas nustatyta tvarka neįregistruotas.

Kitas motociklo vairuotojas žuvo Vilniuje. Popietę (15.11 val.) Žirmūnų ir Lakūnų gatvių sankryžoje, į iš šalutinio kelio išvažiavusį automobilį „Škoda Fabia“, vairuojamą 76 metų vyro, atsitrenkė motociklas „Piaggio“. Jį vairavęs 33 metų vyras mirė nelaimės vietoje.

Taip pat popietę (13.03 val.) Marijampolės savivaldybėje, Sasnavos miestelio teritorijoje, kelyje „Via Baltica“ Kaunas–Marijampolė–Suvalkai, automobilis „Chrysler Voyager“, vairuojamas 48 metų Latvijos Respublikos piliečio, įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su važiavusiu automobiliu „Iveco 35S12V“, kurį vairavo 40 metų marijampolietis.

Tuo pat metu 28 metų Lenkijos Respublikos pilietis, vairavęs automobilį „Renault“, vengdamas atsitrenkti į susidūrusias transporto priemones, nuvažiavo nuo kelio. Įvykio metu žuvo „Chrysler“ vairuotojas. Automobilio „Iveco“ vairuotojas, patyręs sunkius daugybinius sužeidimus, paguldytas į Marijampolės ligoninės reanimaciją. Automobilio „Renault“ vairuotojas ir su juo važiavusi 51 metų moteris nenukentėjo.

Vakare (apie 22.20 val.) Panevėžio rajone, taip pat kelyje „Via Baltica“ (Panevėžio aplinkkelyje), 58 metų Panevėžio miesto gyventojo vairuojamas automobilis „Toyota Corolla Verso“, įvažiavęs į priešpriešinio eismo juostą, susidūrė su vilkiku „Renault Magnum“, kurį vairavo 51 metų Latvijos Respublikos pilietis. Susidūrimo metu žuvo pirmojo automobilio vairuotojas. Kartu su juo važiavęs 39 metų keleivis, kaip ir krovininio automobilio vairuotojas sužeisti (gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, jie išleisti gydytis ambulatoriškai).

Rugpjūčio 12-osios pavakarę (17.17 val.) Širvintų rajone, Medžiukų kaime, žvyrkelyje (Paberžė–Barskūnai–Medžiukai), nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio vairuojamo motociklo „Suzuki“ nesuvaldė, nuvažiavo į pakelės griovį ir atsitrenkė į kelmą 46 metų vyras. Jis žuvo.

Taip pat pavakarę (15.56 val.) Panevėžio rajone, Šventupių kaime, kelyje Šeduvos geležinkelio stotis–Vadaktai–Krekenava, prasilenkęs su sunkvežimiu, vairuojamo motociklo „Kymco Agility“ nesuvaldė ir apvirto juo važiavęs neblaivus 40 metų šio rajono gyventojas.

Įvykio metu jis ir nukentėjo – paguldytas į Respublikinės Panevėžio ligoninės Traumatologijos skyrių. Vyriškiui, pirminiais duomenimis, nustatytas sunkus 3,37 promilės girtumas. Ant motociklo buvo pritvirtintas kitos transporto priemonės valstybinio numerio ženklas.

Rugpjūčio 13-osios ryte (8.43 val.) Šiauliuose, Žemaitės gatvėje, važiuodamas motociklu „Aprilia“ nuo jo nugriuvo 15 metų paauglys. Dėl galvos smegenų sukrėtimo, veido nubrozdinimo, dešinės kojos sumušimo nepilnametis paguldytas į ligoninę.

Vakare (18.00 val.) Prienų rajone, Leskavos kaime, kelyje Mauručiai–Plutiškės, dviračiu važiuodamas neblaivus 26 metų vaikinas kliudė ta pačia kryptimi ėjusią 40 metų pėsčiąją. Nukentėjusi moteris (galvos smegenų sutrenkimas, įtariamas skruostikaulio lūžis) paguldyta į Kauno klinikas. Dviračio vairuotojui, pirminiais duomenimis, nustatytas lengvas 0,99 promilės girtumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.