Moterį perėjoje užmušęs vairuotojas kaltino alkį

47 metų moteris, automobilio partrenkta nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje Alytuje, Pramonės gatvėje, nuo patirtų sunkių sužalojimų po trijų valandų mirė ligoninėje.

Moterį Alytuje pėsčiųjų perėjoje partrenkęs vairuotojas automobilį sustabdė maždaug už dešimties metrų.<br>E.Indrelytės nuotr.
Moterį Alytuje pėsčiųjų perėjoje partrenkęs vairuotojas automobilį sustabdė maždaug už dešimties metrų.<br>E.Indrelytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė („Lietuvos rytas“)

Oct 15, 2015, 6:51 PM, atnaujinta Oct 9, 2017, 7:26 PM

Iš darbo namo 15 valandą einančią alytiškę D.B. nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje kliudė 33 metų Vilniaus rajono gyventojo vairuojamas „Citroën Xantia“, kurį jis neseniai gavo dovanų iš draugo, išvykusio gyventi į užsienį.

Ką tik išvažiavęs iš techninės apžiūros centro ir dėl nedidelių automobilio trūkumų negavęs techninės apžiūros dokumento, nes jo galiojimas jau buvo pasibaigęs, gretimoje gatvėje vairuotojas sukėlė tragišką avariją.

Jis tvirtino nepastebėjęs perėja einančios moters, nors priešpriešinio eismo juosta važiuojantis vairuotojas ir buvo sustojęs praleisti pėsčiosios. Vairuotojas paskutinę akimirką bandė vairą pasukti į kairę, bet vis tiek kliudė moterį.

Nelaimėlė nukrito ant variklio dangčio, atsitrenkė į stiklą, tada nukrito ant žemės.

Ji patyrė daugybinių sunkių krūtinės, kojos, galvos ir vidaus organų sužalojimų. Alytaus apskrities ligoninės medikai beveik tris valandas kovojo dėl gyvybės, bet moters išgelbėti nepavyko.

Avariją sukėlęs vairuotojas buvo blaivus.

Įvykio vietoje buvusiems asmenims jis prasitarė visą dieną nevalgęs, todėl galėjo pablogėti dėmesio koncentracija. 

Įvairių tyrimų metu mokslininkai pastebėjo, kad nevalgę, sirguliuojantys ar pavargę žmonės prie vairo nesugeba sutelkti dėmesio lyg būtų neblaivūs. Nors formaliai įstatymas nedraudžia prastai besijaučiantiems žmonėms vairuoti, vairuotojai turi prisiminti pareigą įvertinti, ar jų būklė nekelia pavojaus eismo saugumui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.