Didmiesčių gyventojai įprato kelti pavojų pėstiesiems

Ar labai blogai, jei pėsčiasis į gatvę išeina negalėdamas apsižvalgyti, o vairuotojas negali jo matyti? Rodos, pavojus akivaizdus, tačiau tokios situacijos automobiliais užstatytose didmiesčių perėjose – itin dažnos.

Jei transporto priemonė masyvi, KET nurodytas 5 stovėjimo atstumas neužtikrina eismo dalyvių saugumo.<br>Vidmanto Balkūno nuotr.
Jei transporto priemonė masyvi, KET nurodytas 5 stovėjimo atstumas neužtikrina eismo dalyvių saugumo.<br>Vidmanto Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Rinkevičius

Oct 21, 2015, 12:52 PM, atnaujinta Oct 8, 2017, 5:17 PM

Miegamuosiuose rajonuose gyvenantiems miestiečiams tapo įprasta transporto priemonėmis užstatyti pėsčiųjų perėjas. Dauguma jų teisinasi tuo, kad trūksta stovėjimo vietų.

Kaip pažymėjo „Saugaus vairavimo mokyklos“ vadovas Rokas Markevičius užstatytos pėsčiųjų perėjos yra nepelnytai pamiršta problema.

Nors transporto priemonės gali stovėti ne mažesniu kaip penkių metrų atstumu nuo perėjos, vairuotojai neretai automobilius parkuoja prie pat. O baudos skiriamos toli gražu ne visiems pažeidėjams.

„Tai labai pavojinga, ypatingai, jei stovi ne šiaip lengvasis automobilis su permatomais langais, o mikroautobusas, per kurį nieko negali įžiūrėti“, – kalbėjo R.Markevičius.

Jei pažiūrėję į abi puses vairuotojai mato, kad kelias laisvas, galima važiuoti tuo pačių greičiu. Tačiau jei matomumą priešais perėją užstoja transporto priemonės, ar kokia kita kliūtis, artėjant prie perėjos vertėtų sumažinti greitį.

„Tai galioja ne tik tamsiu paros metu ir yra aktualu tiek žiemą, tiek vasarą“, – pažymėjo saugaus vairavimo instruktorius.

Net ir penkių metrų atstumu pastatyti automobiliai, R.Markevičiaus nuomone, jau gali užstoti vaizdą. Ypatingai, jei tai didesnė transporto priemonė – mikroautobusas ar nedidelis sunkvežimis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.