Ketvirtadienį visoje Lietuvoje bus dalinami atšvaitai

Lapkričio 11 diena Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos iniciatyva skelbiama Atšvaitų diena. Šia diena siekiama atkreipti visuomenės dėmesį į atšvaitų svarbą.

Pagalvokite, ar neturite nenaudojamų atšvaitų, tuomet nereikės niekur eiti jų atsiimti.<br>Justino Stacevičiaus nuotr.
Pagalvokite, ar neturite nenaudojamų atšvaitų, tuomet nereikės niekur eiti jų atsiimti.<br>Justino Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 10, 2015, 12:26 PM, atnaujinta Oct 5, 2017, 12:53 AM

Pirmą kartą tokia diena vyko 2014 m. lapkričio 6 d. Jos tikslas – paraginti žmones naudoti jau turimus atšvaitus, segtis ar dėtis juos teisingai, o neturinčius paraginti įsigyti.

Lapkričio 11 dieną – Atšvaitų dieną – atšvaitų ir kitų priemonių su šviesą atspindinčiais elementais neatlygintinai galėsite gauti atėję į Lietuvos automobilių kelių direkcijos Eismo saugumo skyrių, 212 kab. (J. Basanavičiaus g. 36, Vilnius).

LAKD primena, kiekvienas žmogus, kuris išeina į kelią tamsoje, privalo užsisegti ar užsidėti šviesą atspindinčią priemonę (atšvaitą) arba neštis žibintą, arba vilkėti liemenę su šviesą atspindinčiomis juostomis. Be abejo, tai aktualu ir dviratininkams, ir vadeliotojams.

Lapkričio 11-ąją atšvaitus ir kitas saugaus eismo priemones su šviesą atspindinčiais elementais platins ir valstybinės reikšmės kelius prižiūrinčios valstybės įmonės. LAKD pateikia visą jų sąrašą internete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.