Kauniečiai asfaltuota gatve nesidžiaugia – gatvė tiesiog įlūžo

Žaliakalnyje esančios Margio gatvės gyventojai vasarą džiaugėsi – pagaliau duobėta gatvė buvo suremontuota ir padengta nauja asfalto danga. Tačiau neilgai.

Margio gatvės gyventojai, pastebėję, kad naujoje asfalto dangoje atsirado duobė, sunerimo.<br>P.Mantauto nuotr.
Margio gatvės gyventojai, pastebėję, kad naujoje asfalto dangoje atsirado duobė, sunerimo.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė („Lietuvos rytas“)

Dec 5, 2015, 11:27 AM, atnaujinta Oct 1, 2017, 4:19 AM

Nepraėjo nė trys mėnesiai ir gyventojai nustėro pamatę, kad vienoje vietoje atsivėrė duobė. Tačiau kas laukia gatvės ateityje?

„Keista, kad duobė atsirado taip greitai. Kol kas ji nedidelė, tačiau jei nebus užtaisyta, tikrai didės. Duobė versis ir dėl žiemos klimato, ir dėl to, kad čia važiuoja ne tik gyventojų automobiliai. Kauniečiai atveža savo vaikus ir į šioje gatvėje esantį vaikų lopšelį-darželį“, – savo pastebėjimais dalijosi gatvės gyventoja Daiva Kazlauskienė.

Gyventojai mano, kad duobė atsirado dėl to, jog naujas asfalto dangos sluoksnis yra per plonas.

Pamatavus atsivėrusios duobės dangos storį paaiškėjo, kad jis nesiekia 2 centimetrų.

Bendrovės Laboratorinių tyrimų centro direktoriaus pavaduotojas Petras Morkūnas patvirtino, kad miesto gatvių dangos storis turi būti ne mažesnis kaip 4 centimetrai.

P.Morkūnas sakė, kad ši gatvė taisyta iš savivaldybės biudžeto lėšų, skirtų duobių remontui. Paprastai naujai dangai, atsižvelgiant į eismo intensyvumą, suteikiama 3–5 metų garantija.

„Keista, kad gatvės danga plonesnė, nei turėtų būti. Mūsų firmos darbuotojai dažnai prižiūri, kaip vyksta Kauno gatvių remonto darbai.

Nieko nelaukdami nuvyksime ten, pragręšime viršutinį asfalto sluoksnį ir išmatuosime jo storį. Tada spręsime, ką daryti“, – sakė Laboratorinių tyrimų centro direktoriaus pavaduotojas.

Pasak P.Morkūno, tokių atvejų, kai asfalto sluoksnis būna per plonas, pasitaiko retai. Taip buvo nutikę vienoje Radvilėnų plento atkarpoje. Ji buvo asfaltuojama iš naujo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.