Policija įspėjo – už tokį elgesį aikštelėje laukia rimta bauda

Gausiai iškritęs sniegas automobilių entuziastams kelia pagundą bendro naudojimo kelius paversti ralio trasomis. Lietuvos policija perspėja, kad už tokios „nelegalios“ pramogos nebus toleruojamos.

Stovėjimo aikštelėje sumanęs pasiliksminti „Audi“ vairuotojas įkliuvo policijai.<br>Lrytas.lt nuotr.
Stovėjimo aikštelėje sumanęs pasiliksminti „Audi“ vairuotojas įkliuvo policijai.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 14, 2016, 4:42 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 3:13 AM

Socialiniame tinkle pareigūnai perspėja vairuotojus, kad bandyti automobilio galingumą ir manevravimą esant slidžiai, apsnigtai kelio dangai, nesaugiai vairuoti, staigiai stabdant, didinant ir mažinant važiavimo greitį, vairuoti, keliant pavojų sau ar kitiems eismo dalyviams viešose vietose – stovėjimo aikštelėse, aikštėse, keliuose – griežtai draudžiama.

Pastebėjusiems šį pranešimą taip patariama pasidalinti juo su draugais, kad vėliau nereiktų aiškintis su pareigūnais.

Taip pat prisegamas patrulių automobilio vaizdo kamera užfiksuotas siužetas, kuriame įamžinta, kaip toks pasivažinėjimas vienam „Audi“ vairuotojui baigėsi nelinksmu pokalbiu su policijos pareigūnais ir bauda.

Tačiau viskas ne taip paprasta. Juk saugaus eismo specialistai dažnai mini, kad žiemą kiekvienam derėtų patobulinti savo įgūdžius stovėjimo aikštelėse.

Tai supranta ir patys vairuotojai, jie greta policijos įrašo socialiniame tinkle klausia, kur tada jiems treniruotis. Vienas iš jų sako, kad geriau tai daryti stovėjimo aikštelėse nei vėliau rizikuoti kitų eismo dalyvių saugumu miestų gatvėse.

Lietuvos policijos atsakymas griežtas – galima tik privačiose ir tam pritaikytose aikštelėse. Viešoje vietose tai daryti draudžiama, taigi vairuotojams lieka labai ribotas pasirinkimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.