Sukaktį mininti kelių direkcija kviečia į atvirų durų renginius

Visi norintys turės galimybę aplankyti ir „Kelių muziejų“ Vievyje. 10:00 ir 14:00 val. bus išvykstama iš LAKD kiemo specialiu transportu.

Greta kitų atvirų durų dienos renginių – išvykos į Vievyje esantį „Kelių muziejų“.<br>Justino Stacevičiaus nuotr.
Greta kitų atvirų durų dienos renginių – išvykos į Vievyje esantį „Kelių muziejų“.<br>Justino Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 14, 2016, 3:53 PM, atnaujinta Jun 1, 2017, 6:10 PM

Visi norintys turės galimybę aplankyti ir „Kelių muziejų“ Vievyje. 10:00 ir 14:00 val. bus išvykstama iš LAKD kiemo specialiu transportu.

Visi, norintys aplankyti unikalų Lietuvos kelių istoriją nuo XIX a. iki mūsų dienų pristatantį „Kelių muziejų“, kviečiami iki kovo 14 d. 14 val. registruotis elektroninio pašto adresu: lakd@lakd.lt.

21 tūkst. kilometrų kelių

Jau 25 metus Kelių direkcija organizuoja ir koordinuoja daugiau kaip 21 tūkstančio kilometrų valstybinės reikšmės kelių atkūrimą, priežiūrą ir plėtrą.

Visose Lietuvos apskrityse esančios dešimt valstybės įmonių, suskirstytų teritoriniu principu prižiūrinčių apskričių kelius bei vienuolikta „Automagistralė“. Pastaroji atsakinga už magistrales Vilnius– Kaunas–Klaipėda ir Vilnius–Panevėžys. Ji taip pat patikėjimo teise valdo, naudoja ir prižiūri kelius.

Be kelių, LAKD prižiūri daugiau kaip 1500 valstybinės reikšmės keliuose esančių tiltų ir viadukų. Kelių direkcija taip pat rūpinasi eismo saugumu, vykdo sistemingą švietėjišką veiklą, diegia saugą gerinančias inžinerines priemones. Kartu su kitomis priemonėmis tai leidžia nuolatos mažinti žūčių kelyje skaičių. Naujausios technologijos

LAKD patalpose veikia ir pirmoji Baltijos šalyse valstybinės reikšmės kelių eismo informacinė sistema – EIS.

Jos sukūrimo tikslas – suteikti galimybę eismo dalyviams ir kelius prižiūrinčioms įmonėms visais metų laikais ir bet kuriuo paros metu naudotis automatizavimo metodu surinktais ir vienoje vietoje sukauptais eismo duomenimis.

Eismo centre visą parą dirbantys operatoriai renka, kaupia, sistemina ir teikia informaciją apie eismo sąlygas valstybinės reikšmės keliuose.

Per Lietuvos nepriklausomybės metus LAKD pasiekė neblogų rezultatų gerindama ir prižiūrėdama šalies kelius.

Dirbdami kartu su mokslininkais kelininkai įgyvendino unikalius projektus, išplėtojo kelių infrastruktūrą, pritaikė nanotechnologijas, sukaupė didžiulę profesinę patirtį.

Šiuo metu LAKD dirba apie 130 savo srities profesionalų.

Atvirų durų dienos programa:

Kovo 15-ąją Lietuvos automobilių kelių direkcijoje bus plačiai atvertos durys visiems, besidomintiems kelininkų veikla ir šalies automobilių kelių ateitimi.

Ta proga 1 ir 2 LAKD pastato aukšte visi norintys galės apžiūrėti parodą, skirtą Sausio 13-osios įvykiams (parodą galima apžiūrėti nuo 8 val. iki 17 val., adresu Basanavičiaus g. 36).

10 ir 14 val. bus organizuojamos ekskursijos į Kelių muziejų.

11 val. per LRT radiją bus transliuojama laida, skirta Lietuvos keliams ir Lietuvos automobilių kelių direkcijai.

13.00 -13.30 val. numatomas jubiliejinis paminėjimas Didžiojoje salėje (111 kab.). Jame dalyvaus ir Lietuvos Respublikos Susisiekimo ministras.

16.00 susitikimas prie apvalaus stalo (111 kabinetas). Visus norinčius kviečiame dalyvauti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.