Policija paskelbė parą trukusios pažeidėjų medžioklės rezultatus

Ketvirtadienį policijos pareigūnams šalies keliuose vykdant sustiprintą transporto priemonių važiavimo greičio kontrolę užfiksuoti 335 greičio viršijimo atvejai.

Kaip ir praėjusiais metais, akcijos metu užfiksuota dvigubai mažiau greičio viršijimo atvejų.<br>Vlado Ščiavinsko nuotr.
Kaip ir praėjusiais metais, akcijos metu užfiksuota dvigubai mažiau greičio viršijimo atvejų.<br>Vlado Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 22, 2016, 1:31 PM, atnaujinta May 28, 2017, 12:54 AM

Anot policijos, kaip ir pernai analogiškos akcijos metu, nežuvo nė vienas eismo dalyvis, o greičio viršijimo atvejų užfiksuota dvigubai mažiau. Policija panašias akcija ketina rengti ir ateityje.

Akcija „Pamėgink važiuoti tik saugiu greičiu. Turėtų patikti...“ – dalis Europos kelių policijos tinklo TISPOL inicijuotos saugaus eismo akcijos, skirtos transporto priemonių važiavimo greičio kontrolei užtikrinti.

Akcija vykdyta, ketvirtadienį ir penktadienį, nuo 6.00 iki 6.00 valandos, 20-tyje Europos šalių, tarp jų ir Lietuvoje. Estijos, Latvijos, Lietuvos ir Suomijos kelių policijos pareigūnai daugiausia dėmesio skyrė tarptautiniam keliui E67 „Via Baltica“.

Primename, kad ketvirtadienį šalies keliuose įrengtos greičio matavimo sistemos fiksavo visas transporto priemones, viršijančias leistiną greitį, netoleruoti net ir menkiausi greičio viršijimo atvejai.

Transporto priemonių vairuotojai, viršijantys greitį net nuo 1 km/val., bus traukiami administracinėn atsakomybėn.

Ypatingas policijos dėmesys skirtas leistino greičio viršijimo atvejams, užfiksuotiems prie ikimokyklinio ugdymo įstaigų, mokyklų, kitų vietų, kur eismo dalyviai gali būti nepilnamečiai.

Atsakomybė už leistino greičio viršijimą yra numatyta Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 124 straipsnyje.

Pernai vasarą, pirmą kartą paskelbus apie tokią akciją, tą dieną eismo įvykiuose nežuvo nė vienas žmogus, o rugsėjo pirmąją savaitę, kai vyko akcija, nežuvo nė vienas vaikas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.