Lakstūnus stabdantys šviesoforai gyventojams virto prakeiksmu

Greičio mėgėjus ketinama tramdyti išmaniais šviesoforais. Per kelis metus šalies keliuose žadama įrengti 20 modernių šviesoforų, kurie reaguoja į greitį viršijančius automobilius ir tokius užfiksavę automatiškai įjungia raudoną šviesą.

Greičio mėgėjus tramdančių šviesoforų turi atsirasti net 20.<br>Stop kadras.
Greičio mėgėjus tramdančių šviesoforų turi atsirasti net 20.<br>Stop kadras.
Greičio mėgėjus tramdančių šviesoforų turi atsirasti net 20.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Greičio mėgėjus tramdančių šviesoforų turi atsirasti net 20.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 4, 2016, 5:05 PM, atnaujinta May 26, 2017, 3:17 PM

Jau beveik pusmetį tokia sistema veikia Karmėlavoje.

Įvykių sumažėjo

Policijos pareigūnai tikina, kad eismo įvykių sumažėjo. O štai šiuo keliu kasdien važiuojantys vairuotojai piktinasi atsiradusiais trukdžiais. Esą šviesoforas reaguoja per lėtai ir greičio viršytojų nespėja sustabdyti.

Pagrindinėje Karmėlavos gatvėje įrengtas šviesoforas nuolat degtų žalia spalva jei ne pėstieji ir greičio viršytojai. Būtent dėl per greit važiuojančių vairuotojų per penkias minutes raudona šviesa eismą stabdo net kelis kartus.

Į greičio viršijimą reaguojantys šviesoforai sureguliuoti taip, kad įsijungtų kai tolumoje užfiksuoja automobilį važiuojantį didesniu nei 55km/val. greičiu.

Stipriau paspaudę akceleratoriaus pedalą pravažiuoja nespėjus įsijungti draudžiamas šviesoforo signalui. Kiti priversti sustoti. Draudžiamas signalas dega vos kelias minutes ir netrukus leidžia važiuoti toliau.

„Tai tokia auklėjamoji priemonė, viena iš saugaus eismo sudėtinių dalių. Aiškinimas nepadeda. Inžinerinės priemonės kalneliai padeda, bet reikia įvairesnių ir čia kaip viena iš tų priemonių“, – tvirtino susisiekimo ministras Rimantas Sinkevičius.

Gaudo ne tuos?

Bet kaip tai vertina patys vairuotojai? Taisyklių besilaikantys tvirtina, kad šviesoforai veikia pavėluotai ir „sugauna“ ne greičio viršytojus, o jiems iš paskos važiuojančius vairuotojus.

„Kažkas pravažiuoja greičiau šiek tiek, o tu, jei normaliai važiuoji, tave stabdo. Jis nespėja sureaguoti? šviesoforas sureaguoja, tas pravažiuoja, o mus ir palieka“, – pyko sustabdytas vairuotojas.

Žiūrėkite vaizdo siužete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.