„Via Balticą“ užplūdę pareigūnai stebėjosi vairuotojų įžūlumu

Ketvirtadienį Estijos, Latvijos ir Lietuvos kelių policijos tarnybų pareigūnai, vienu metu vykdė sustiprintą transporto kontrolę tris Baltijos šalis kertančiame kelyje „Via Baltica“.

Eismo saugumu vienu metu kelyje „Via Baltica“ rūpinosi Lietuvos, Latvijos ir Estijos pareigūnai.<br>LKPT nuotr.
Eismo saugumu vienu metu kelyje „Via Baltica“ rūpinosi Lietuvos, Latvijos ir Estijos pareigūnai.<br>LKPT nuotr.
Eismo saugumu vienu metu kelyje „Via Baltica“ rūpinosi Lietuvos, Latvijos ir Estijos pareigūnai.<br>LKPT nuotr.
Eismo saugumu vienu metu kelyje „Via Baltica“ rūpinosi Lietuvos, Latvijos ir Estijos pareigūnai.<br>LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 13, 2016, 10:42 AM, atnaujinta May 25, 2017, 6:55 PM

Pareigūnų dėmesys buvo skirtas šiurkštiems ir labiausiai avaringumą lemiantiems pažeidimams – pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejams išaiškinti, pavojingam lenkimui ir įvažiavimui į priešingos krypties eismo juostas, krovininio transporto kontrolei.

Kaip tvirtino LKPT, pareigūnai taip pat atkreipė dėmesį į kitų eismo dalyvių – pėsčiųjų, dviračių vairuotojų, vadeliotojų drausmingumą ir Kelių eismo taisyklių laikymąsi.

Reido metu pareigūnai Lietuvos teritorijoje patikrino apie 450 transporto priemonių ir nustatė 27 kelių eismo taisyklių pažeidimus, keliančius grėsmę eismo saugumui, įtakojančius saugų vairavimą ir atsakingą dalyvavimą eisme.

Net 7 vairuotojai nepasikuklino pavojingai įvažiuoti į priešpriešinę eismo juostą ir lenkti prieš pat pareigūnų nosį.

Būtent šie pažeidimai dažniausiai lemia tragiškus eismo įvykius kelyje „Via Baltica“.

Taip pat buvo nustatyti 6 mobiliojo ryšio telefonų vairuojant naudojimo atvejai, 5 leistino greičio viršijimo atvejai, taip pat nustatyti 5 krovininių automobilių vairuotojų padaryti pažeidimai.

Trišalis reidas kelyje „Via Baltica“ buvo vykdomas viešas ir neviešas patruliavimas tarnybiniais automobiliais ir motociklais. Bendros priemonės metu pareigūnai turėjo galimybę susipažinti su kaimyninių šalių policijos pareigūnų naudojamais tarnybiniais automobiliais motociklais, jų įranga, pasidalinti patirtimi ir įgūdžiais.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, šiais metais kelyje „Via Baltica“, žuvo 5 žmonės. Sausio 1 d. – balandžio 30 d. šiame kelyje įvyko 77 eismo įvykai, buvo sužeista 15 žmonių.

Per tą patį praėjusių metų laikotarpį kelyje įvyko 97 eismo įvykai, 12 eismo įvykių metu buvo sužeista 14 žmonių, žuvo 4 žmonės. 2015 metais „Via Baltica“ Lietuvos teritorijoje įvyko 271 eismo įvykis, iš jų 56 eismo įvykiuose nukentėjo žmonės – 19 žuvo ir 69 buvo sužeisti.

Tarptautinis koridorius E67 pasižymi didžiule apkrova, ji naudoja įvairūs eismo dalyviai – lengvieji automobiliai, sunkvežimiai, krovininis ir ūkio transportas, pėstieji, dviratininkai, vadeliotojai ir kiti eismo dalyviai, kurie dažnai sukelia pavojingas situacijas ir lemia tragiškus eismo įvykius. Lietuvoje bendras „Via Baltica“ ilgis yra 269,47 km., jį sudaro penki magistralinės reikšmės keliai.

Lietuvos kelių policijos tarnyba ir ateityje glaudžiai bendradarbiaus su kaimyninių šalių – Latvijos ir Estijos kelių policijos padaliniais ir vykdys bendrą veiklą eismo saugumo užtikrinimo srityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.