Kalvarijos kuriozas: pėstieji eina per perėją, bet gauna baudą

Kybartų (Vilkaviškio r.) gyventojas 43 metų Vidmantas sustojęs Kalvarijoje pateko į netikėtus spąstus – baudą gavo už tai, kad ėjo per gatvę pėsčiųjų perėja.

Kalvarijos policininkai baudas išrašinėja žmonėms, einantiems šia perėja.
Kalvarijos policininkai baudas išrašinėja žmonėms, einantiems šia perėja.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta JUODZEVIČIENĖ

May 26, 2016, 10:18 AM, atnaujinta May 24, 2017, 5:25 AM

Važiuodamas per Kalvariją Vidmantas Laisvės gatvėje sustojo prie parduotuvės nusipirkti gėlių, po to dar sumanė nufotografuoti gražiai nudažytą bažnyčią.

„Automobilį pasistačiau netoli perėjos. Tuomet ja nužingsniavau į kitą gatvės pusę. Nufotografavau bažnyčią ir ta pačia perėja grįžau prie savo mašinos.

Pamačiau prie manęs atvažiuojančius policininkus. Jie pareiškė, jog aš pažeidžiau Kelių eismo taisykles, gatvę kirtau ne per pėsčiųjų perėją“, – pasakojo vyras.

Gerokai nustebusiam kybartiškiui policijos pareigūnai paaiškino, kad toje vietoje, kur jis perėjo gatvę, nėra pėsčiųjų perėjos ženklo, surašė protokolą ir skyrė 2 eurų baudą.

Paaiškėjo, kad „teisinga“ perėja yra perkelta keliasdešimt metrų tolyn. Ji šviečia šviežiais baltais dryžiais, stovi pėsčiųjų perėjos kelio ženklas.

Perėja, kuria perėjo vyras, yra nebegaliojanti, nors dar neblogai matyti likę perėjos dryžiai.

Beje, kol Vidmantas bendravo su policininkais, senąja perėja gatvę kirto ne vienas žmogus.

Kalvarijos policijos komisariato viršininkas Arvydas Magonitaitis teigė, jog Kalvarijos gyventojai dažnai per gatvę eina perėja, kuri nebegalioja: „Toje Laisvės gatvės vietoje jau nubaustas ne vienas pėsčiasis. Šitas pažeidimas priskiriamas prie prioritetinių.“

Kalvarijos savivaldybės Ūkio ir urbanistikos skyriaus vyresnysis specialistas Darius Kuprelevičius paaiškino, kad perėją į kitą vietą buvo nuspręsta perkelti dėl eismo saugumo.

Tačiau savivaldybė neturi specialios mašinos, kuri nugremžtų senosios perėjos dažus.

Kalvarijos seniūnijos vyresnysis specialistas Vitas Liutkevičius sakė, kad jie nereikalingą perėją buvo uždažę pilkais dažais, bet automobilių ratai juos nutrynė.

„Perėjos dažomos specialiais dažais. Kai ant jų užtepami paprasti, mašinų ratai greitai juos nuvažinėja, vėl išlenda balti. Nebedaug ten tų baltų dažų liko, su laiku nusitrins“, – patikino V.Liutkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.