5 patarimai, kaip išlikti saugiam vasaros kelionių metu

Ilguosius vasaros savaitgalius lydintis šurmulys veikia vairuotojus. Darbo nepalengvina ir keleiviai, o ypatingai vaikai, kuriems ilgesnėse kelionėse tampa nuobodu.

Prie vairo įsitaisykite patogiai, tačiau tuo pat metu įsitikinkite, kad gerai pasiekiate visus valdymo prietaisus.<br>newspress.co.uk nuotr.
Prie vairo įsitaisykite patogiai, tačiau tuo pat metu įsitikinkite, kad gerai pasiekiate visus valdymo prietaisus.<br>newspress.co.uk nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2016, 10:55 AM, atnaujinta May 14, 2017, 10:26 AM

Šį kartą pateikiame jums Jungtinėje Karalystėje veikiančios už vairuotojų įgūdžių tobulinimą atsakingos visuomeninės organizacijos „IAM RoadSmart“ patarimus.

Laikydamiesi jų ilgoje kelionėje jausitės patogiau ir būsite saugesni.

1. Atkreipkite dėmesį į laikyseną.

Vairuotojui labai svarbu vengti tokių padėčių, kurios sukelia raumenų skausmus. Prieš leisdamiesi į kelia pasistenkite surasti tokią sėdynės padėtį, kuri leistų jums patogiai įsitaisyti ir tuo pat metu suteiktų gerą matomumą bei leistų išlikti budriam.

Dėl netinkamos sėdynės padėties jums gali būti nepatogu, taip pat labai dažnai tai pablogina ir galimybes tinkamai valdyti automobilį.

2. Sustokite ko nors užkasti.

Jei ilgesnėje kelionėje išalkote, skirkite laiko ilgesniam sustojimui, kurio metu jūs ir kartu važiuojantys keleiviai galėtų pripildyti skrandžius.

Patartina vengti daug cukraus turinčių užkandžių, nes iš jų gaunamas energijos antplūdis bus trumpalaikis.

Vairuodami turite būti sotūs ir nejausti troškulio. Tam, kad išliktumėte susikaupęs, smegenims reikia maisto.

3. Rinkitės tinkamus drabužius ir avalynę.

Vilkėkite tokius drabužius, su kuriais visos kelionės metu jaustumėtės patogiai. Itin svarbu vengti vairavimui netinkamos avalynės.

Basutės su aukštais kulnais arba paplūdimio šlepetes nesuteikia normalios atramos, todėl avarinio stabdymo metu jūsų koja gali nuslysti nuo pedalo.

4. Sugalvokite užsiėmimą vaikams.

Važiuodami su vaikais pagalvokite, kuo galėtumėte juos užimti. Kelionės įprastu maršrutu nebūtinai turi būti nuobodžios.

Populiarus žaidimas yra pasirinktos spalvos ar markės automobilių skaičiavimas, tačiau pasitelkdami vaizduotę ir sumanumą visuomet galite sugalvoti kažką naujo.

O tuomet nereikės kas 10 kilometrų atsakinėti mažiesiems keleiviams, kiek gi liko iki kelionės pabaigos.

5. Prieš kelionę gerai pailsėkite.

Tai itin aktualu, kai po viešnagės pas draugus ar artimuosius skubama kuo greičiau grįžti į namus. Jei išvakarėse ilgai šventėte ir vartojote svaigiuosius gėrimus, suteikite savo organizmui laiko atsistatyti. Blaivus ir pailgėjęs vairuosite geriau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.