Pavojingą akistatą su auksarankių sulipdyta „Toyota“ prisimins dar ilgai

Iš dviejų ar trijų automobilių sulipdyti ir naujam gyvenimui prikelti automobiliai gali tapti mirtinais spąstais. Jie kelia pavojų ne tik jų vairuotojams, bet ir kitiems eismo dalyviams. Jūsų dėmesiui – liudininko pasakojimas ir autoserviso meistrų verdiktas. Dėl kokių auksarankių darbų gėda profesionalams?

Iš JAV parplukdytam „Toyota Avensis“ automobiliui buvo pakeistas stogas ir su juo moteris iš karto išvažiavo į magistralę.<br>A. Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Iš JAV parplukdytam „Toyota Avensis“ automobiliui buvo pakeistas stogas ir su juo moteris iš karto išvažiavo į magistralę.<br>A. Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

LRT televizijos laida „Keliai. Mašinos. Žmonės“, LRT.lt

Oct 19, 2016, 3:17 PM, atnaujinta May 10, 2017, 2:36 PM

Lipdo, lipdo ir sulipdo... Būna, kad meistrų rankose gimstantys stebuklai išties nustebina. Tiesa, mes ne apie įprastus meno kūrinius. Nors kūryba čia irgi dvelkia – ir net labai.

Apie iš kelių automobilių sulipdytus vadinamuosius „frankenšteinus“ girdėjo ir žino turbūt jau visi. LRT televizijos laida „Keliai. Mašinos. Žmonės“ ne kartą rodė panašius „perlus“. Iš dviejų ar trijų automobilių sukonstruoti šedevrai iš šalies dažnai atrodo nekaltai. Bet visi baisumai „išlenda“ eismo įvykio metu.

Sulipdytas automobilis absoliučiai nesaugus nei jo vairuotojui, nei keleiviams. O kartais, kaip rodo faktai, nereikia net eismo įvykio, – toks monstras gali sužaloti ir visai niekuo dėtus iš paskos važiuojančius žmones.

Išgelbėjo greita reakcija

Vytenis pasidalino istorija, kuri jaunuoliui baigėsi be skaudžių padarinių tik dėl greitos jo reakcijos. Vaikinas pasakojo, kad vaizdas priminė epizodą iš serialo apie Vokietijos greitkelių policiją. Iš pradžių jis pamatė tiesiai į jį atlekianti automobilio stiklą.

„Pirma mintis buvo: „Iš kur tas stiklas atsirado?“ Tuomet pamačiau, kad priešais važiavęs automobilis pradėjo stabdyti“, – kalbėjo jis.

Visa tai vyko magistralės Kaunas-Klaipėda atkarpoje ties Raseiniais. Jis važiavo pirmąja juosta, o priešais jį nutolęs maždaug 50 metrų atstumu riedėjo kitas automobilis. Kadangi greitis siekė maždaug 120 km/val. minėtas stiklas tiesiog prašvilpė virš jo.

„Dar sukausi į dešinę, nes kitaip tas stiklas būtų atsitrenkęs į mano automobilį“, – prisiminė Vytenis.

Jam teko staigiai stabdyti, tačiau laimei, greitai sureagavo ir kitų automobilių vairuotojai. Taip pat ir mašinos, kuris neteko stiklo savininkė. Visiems šio netikėto įvykio dalyviams per keletą akimirkų patirtos emocijos įsiminė ilgam.

Galinio automobilio lango netekusi moteris negalėjo patikėti tuo, kas nutiko.

Automobiliui pakeitė stogą

Vytenis pasakojo, kad moteris vairavo iš JAV parplukdytą „Toyota Avensis“ modelį, kuriam buvo keistas stogas. Vaikina svarstė, kad atliekant remontą kartu buvo keičiamas ir stiklas, o galiausiai jis tiesiog atlipo.

„Manau, kad čia vienas iš tų atvejų, kai automobilis buvo vadinamasis „frankenšteinas“. Sulipdė iš dalių, o stiklą galbūt nekokybiškai įdėjo“, – svarstė jis.

Paaiškėjo, kad stogą moters automobiliui meistrai baigė keisti likus dienai iki šio nutikimo. Jei iš paskos važiavęs vairuotojas būtų nukreipęs į šalį incidento pasekmės galėjo būti gerokai liūdnesnės.

„Kai važiuojant automobiliu pasitaiko akmenukas – stiklas skyla arba dūžta. Įsivaizduokite, kokio dydžio yra stiklas ir kas būtų nutikę, jei jis būtų atsitrenkęs į mano langą“, – apie tokį scenarijų nenorėjo galvoti vaikinas.

Deja, panašūs šedevrai ant keturių ratų ir toliau plūsta į Lietuvą. Dalis jų pas mus patenka iš Europos, o kiti – iš JAV. Tarsi katę maiše internetu automobilius įsigyjantiems pirkėjams vėliau belieka graužtis nagus. Ypač, jei mašina apynaujė ir kainuoja nepigiai.

Plačiau žiūrėkite LRT televizijos laidos „Keliai. Mašinos. Žmonės“ reportaže.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.