Po alkoholiu aplaistytos avarijos jauna vairuotoja liko chuliganės vietoje

Nepraėjus nė metams nuo dienos, kai įgijo teisę vairuoti automobilį, jauna mergina gali jos vėl netekti. Neseniai pilnametystės sulaukusios vairuotojos gyvenimą apkartino nuo alkoholio apsvaigusių pėsčiųjų pora.

Du nuo alkoholio apsvaigusius pėsčiuosius perėjoje partrenkusi mergina greičiausiai neteks vairuotojo pažymėjimo, o atgauti jį nebus lengva.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Du nuo alkoholio apsvaigusius pėsčiuosius perėjoje partrenkusi mergina greičiausiai neteks vairuotojo pažymėjimo, o atgauti jį nebus lengva.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Du nuo alkoholio apsvaigusius pėsčiuosius perėjoje partrenkusi mergina greičiausiai neteks vairuotojo pažymėjimo, o atgauti jį nebus lengva.<br>T. Bauro asociatyvi nuotr.
Du nuo alkoholio apsvaigusius pėsčiuosius perėjoje partrenkusi mergina greičiausiai neteks vairuotojo pažymėjimo, o atgauti jį nebus lengva.<br>T. Bauro asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 21, 2017, 9:11 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 3:02 PM

Alkoholio vartojusiems vairuotojams numatoma labai griežta atsakomybė, tačiau pėstieji gali jaustis teisūs, net jei į gatvę išėjo gerokai apsvaigę.

Nelaimė įvyko, kaip praneša policija, vasario 18 dieną, 18 val. 46 min. Anykščiuose.

Jono Biliūno gatvės pėsčiųjų perėjoje automobilis „Volvo V70“, vairuojamas 18-etės merginos, partrenkė du perėja ėjusius pėsčiuosius – 49 metų vyrą ir 41 metų moterį.

Svarbu, kad per perėją

Dėl patirtų sužalojimų pėstieji paguldyti į ligoninę. Abu pėstieji buvo neblaivūs: vyriškiui nustatytas 1,02 promilės, o moteriai – 2,26 promilės girtumas.

Tačiau tokioje situacijoje įstatymai nenumato atsakomybės nuo alkoholio apsvaigusiems pėstiesiems. Jie žengė per perėją, taigi šioje situacijoje formaliai yra teisūs.

Nesvarbu, kad Kelių eismo taisyklėse nurodyta, kad žengti į gatvę galima tik įvertinus atstumą iki atvažiuojančių automobilių ir įsitikinus, kad eiti per gatvę saugu.

Kol vyksta ikiteisminis šio eismo įvyko tyrimas policija įvykio nekomentuoja. Tačiau pagal galiojančius įstatymus merginai gresia ne tik nuo 150 iki 300 eurų bauda, bet ir teisės vairuoti atėmimas nuo vienerių iki dvejų metų laikotarpiui.

Tai lrytas.lt patvirtino ir vairavimo instruktorius Sigitas M. Anot jo, labai tikėtina, kad teismas priims sprendimą atimti teisę vairuoti.

Pašnekovas pasakojo, kad tokiais atvejais ikiteisminį tyrimą atlikę policijos pareigūnai surinktus duomenis perduoda prokuratūrai. Ši tuomet sprendžia, ar kelti pažeidėjui baudžiamąją bylą.

Gali atsisakyti tikrintis

Faktas, kad pėstieji buvo neblaivūs bus įrašytas byloje, tačiau įstatymuose už tokį poelgį atsakomybė jiems nėra numatyta.

„Pėsčiasis šiuo atveju iš tiesų gali atsisakyti tikrintis blaivumą. Juolab, kad šiuo atveju jie yra nukentėję“, – sakė pašnekovas.

Jis atkreipė dėmesį, kad sustabdytas gatvėje asmuo, jei jis nevairuoja jokios transporto priemonės, gali atsisakyti tikrintis blaivumą.

Net jei merginai nebus atimtas laikinas vairuotojo pažymėjimas, 10 metų galiojantį dokumentą ji gaus tik sumokėjusi baudą ir baigusi papildomus prasižengusių vairuotojų kursus.

Jei turite daugiau informacijos apie šį įvykį, rašykite auto@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.