Dėl anūkų saugumo nerimaujanti vilnietė prisiminė šiurpų įvykį

Sostinės Stepono Batoro gatvėje yra net keletas itin pavojingų pėsčiųjų perėjų. Kelyje, kuriame viena kryptimi nutiestos dvi eismo juostos, jos turėtų būti reguliuojamos šviesoforo arba perdarytos į požemines, tačiau kol kas pėstiesiems belieka tikėtis vairuotojų supratingumo.

Vilnietė danguolė pasakojo Stepino Batoro gatvėje įrengtose nereguliuojamose pėsčiųjų perėjose su anūkais ne kartą patekusi į pavojingą situaciją.<br>Lrytas.lt nuotr.
Vilnietė danguolė pasakojo Stepino Batoro gatvėje įrengtose nereguliuojamose pėsčiųjų perėjose su anūkais ne kartą patekusi į pavojingą situaciją.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 26, 2017, 3:07 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 12:36 AM

Tačiau pastarieji nepaiso 50 km/val. greičio apribojimo ir prieš perėjas netgi ne visuomet pristabdo.

Praėjusią savaitę prie vienos iš perėjų vykusio reido metu per pirmąsias dvi valandas pareigūnai užfiksavo net 18 atvejų, kai greitis buvo viršijamas 30 km/val. ir daugiau.

Tenka staiga pasitraukti

Pėstiesiems pavojingą gatvę dažnai kertanti vilnietė Danguolė patvirtino, kad vairuotojai šioje vietoje tikrai linkę viršyti greitį. Ji baiminasi ne tik dėl savo pačios, bet ir anūkų, kuriuos kartais vedasi kartu, saugumo.

„Jeigu vienoje juostoje vairuotojai sustoja, tai kitoje vis tiek lekia. Būtinai reikia apžvelgti abi juostas“, – kalbėjo ji.

Vilnietė pasakojo ne kartą patekusi į pavojingą situaciją, kai tekdavo staigiai šokti į priekį ar atgal.

Moteris stebėjosi, kad netgi tais atvejais, kai pirmąja juosta važiuojantys vairuotojai sustoja ir praleidžia, atsiranda tokių, kurie atvažiavę iš paskos nusprendžia staiga pasukti į antrąją juostą ir spustelėti akceleratorių.

„Tada mes staigiai šokame atgal, nieko kito nelieka“, – adrenalino kupinas akimirkas prisiminė pašnekovė.

Prisiminė šiurpą avariją

Ji norėtų, kad pavojingose perėjose eismą reguliuotų šviesoforai. Kitas sprendimas, anot Danguolės, galėtų būti įrengiami greičio ribojimo kalneliai.

Vilnietė sakė pati mačiusi, kaip pavojingoje perėjoje buvo partrenkta moteris. Tą kartą jai teko skambinti ir kviesti pagalbos tarnybas. Stepono Batoro gatvėje esančioje pėsčiųjų perėjoje tai įvyko prieš dvejus metus.

„Ji ėjo per gatvę, tačiau nespėjo visos įveikti – partrenkė atlėkęs automobilis“, – šiurpų įvykį prisiminė pašnekovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.