Staigi mirtis prie vairo: su simptomais negalima juokauti

Prie vairo sunegaluojantys vairuotojai labai pavojingi ne tik sau, bet ir aplinkiniams.

Jei žmogus jaučia negalavimus, jam jokiu būdu negalima vairuoti.<br>123rf nuotr.
Jei žmogus jaučia negalavimus, jam jokiu būdu negalima vairuoti.<br>123rf nuotr.
Latvio į laukus nuvažiavusį ir įstrigusi visureigį pastebėjo vietos gyventoja.
Latvio į laukus nuvažiavusį ir įstrigusi visureigį pastebėjo vietos gyventoja.
Jei žmogus jaučia negalavimus, jam jokiu būdu negalima vairuoti.<br>123rf nuotr.
Jei žmogus jaučia negalavimus, jam jokiu būdu negalima vairuoti.<br>123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Loreta Juodzevičienė, Ričardas Vitkus („Lietuvos rytas“)

Mar 6, 2017, 4:50 PM, atnaujinta Apr 8, 2017, 12:32 PM

Saugaus eismo specialistai įspėja, kad jei pasijutote prastai, jokiu būdu negalima sėsti prie vairo, o pajutus negalavimus važiuojant būtina kuo skubiau sustoti. Ypač pavojinga yra mėginti savarankiškai nuvažiuoti į ligoninę.

Epilepsija sergantis 56 metų šiaulietis metų pradžioje pateko į nelaimę. Ištikus priepuoliui vyro vairuojamas automobilis Šiauliuose rėžėsi į medį. O ties Marijampole prie visureigio vairo staiga mirė latvis.

Šiauliuose, Vytauto gatvėje, po avarijos traukulių tasomą vairuotoją išgelbėjo pro šalį ėjęs ir šią nelaimę matęs Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos vyresnysis tyrėjas Sergejus Gorškovas.

Pribėgęs prie avariją patyrusio automobilio ir išvydęs priepuolio ištiktą vairuotoją, pareigūnas pabandė atidaryti dureles, tačiau jos buvo užrakintos.

Greitai suteikė pagalbą

Tyrėjas išdaužė durelių stiklą ir traukulių kamuojamą vairuotoją ištraukė lauk. Nelaimėlį į ligoninę išvežė į įvykio vietą iškviesti greitosios pagalbos medikai.

Avariją patyrusio automobilio pasiimti atvažiavę nukentėjusiojo sūnus ir žmona pareigūnams paaiškino, kad į avariją patekęs vyras serga epilepsija ir jam palyginti dažnai kartojasi traukulių priepuoliai.

Manoma, kad dėl to šiaulietis ir nesuvaldė automobilio.

Ragina nerizikuoti gyvybe

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos tarnybos viršininkas Robertas Radavičius sakė, kad viskas galėjo baigtis kur kas liūdniau ne tik priepuolį patyrusiam vairuotojui, bet ir jo kelyje pasitaikyti galėjusiems kitiems eismo dalyviams.

R.Radavičius manymu, sergantys vairuotojai neturėtų rizikuoti nei savo, nei aplinkinių gyvybe ir nesėsti prie vairo: „Šio vairuotojo kelyje pasitaikė medis, kito vairuotojo kelyje gali būti pėsčiųjų perėja ar autobusų stotelė. Blogiausia tai, kad artimieji žino šią problemą ir leidžia žmogui vairuoti.“

Epilepsija sergančiam žmogui vairuotojo pažymėjimas išduodamas su tam tikromis išlygomis – vairuoti toks ligonis gali, jei priepuoliai nesikartojo bent kelerius metus.

Mirė vairuodamas

Šalia judrios magistralės Mokolų kaime (Marijampolės sav.) gyvenanti moteris, išėjusi į savo kiemą, toli laukuose pastebėjo iš gilaus griovio kyšantį automobilio stogą. Įtarusi nelaimę moteris pranešė policijai.

Atvykę pareigūnai už dirvono, per kurį vingiavo vėžės, pamatė automobilį „Nissan Pathfinder“. Užrakintos mašinos priekis buvo gerokai paniręs į vandenį.

Vairuotojas sėdėjo sukniubęs, nereagavo į aplinką ir nerodė gyvybės žymių. Greitosios pagalbos medikai konstatavo vairuotojo mirtį.

Neabejojama, jog 55 metų latviui, važiuojančiam magistrale „Via Baltica“ iš Ukrainos į gimtinę, sutriko sveikata.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.