Kauniečiai rado išeitį, geresnę nei šviesoforas

Dažnomis eismo nelaimėmis pasižyminčioje Kovo 11-osios gatvėje pritaikyta šiuolaikiška technologija. Ties Taikos prospekto žiedu ir „Girstučio“ kultūros centru esančiose perėjose įrengta moderni įranga.

Gatvėje įrengtos išmaniosios kameros.
Gatvėje įrengtos išmaniosios kameros.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Jarusevičius („Lietuvos rytas“)

Apr 3, 2017, 2:46 PM, atnaujinta Apr 13, 2017, 4:22 PM

Perėjose įrengtos specialios kameros, fiksuojančios pėsčiuosius. Kamerų siunčiamas signalas perduodamas į gatvėje ir pėsčiųjų perėją žyminčiuose kelio ženkluose įrengtas LED sistemas.

„Prie perėjos prisiartinus žmogui atvažiuojantis vairuotojas mato geltonai žybsinčius kelio ženklus ir kelio dangą. Toks įspėjimas – efektyvi priemonė, leisianti sumažinti nelaimių tikimybę“, – teigė Kauno mero pavaduotojas Povilas Mačiulis.

Anot Kauno savivaldybės Transporto ir eismo organizavimo skyriaus vedėjo Pauliaus Kero, įdiegti tokią sistemą – kur kas pigiau, nei pastatyti šviesoforą. Įrengti vieną tokią perėją kainuoja apie 8 tūkst. eurų.

„Išmaniosios perėjos bus įrengtos visose pavojingose Kovo 11osios gatvės perėjose. Ši gatvė buvo pasirinkta todėl, kad joje nustatytos net 8 juodosios dėmės, kuriose per pastaruosius 4 metus žuvo 1 ir sužaloti net 39 žmonės“, – sakė P.Keras.

Transporto specialistai atliks išsamią analizę – tirs, kaip saugiai jaučiasi pėstieji ir vairuotojai, taip pat matuos automobilių greitį atkarpoje ir greičio pokytį ties perėja, kai joje yra pėsčiųjų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.