Prieš moksleivių atostogas – patarimai, į kuriuos turėtų įsiklausyti kiekvienas

Baigiantis mokslo metams ir artėjant laikui, kuomet gatves užplūsta mažieji eismo dalyviai, Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai primena suaugusiems eismo dalyviams Kelių eismo taisyklių reikalavimus, kuriuos svarbu prisiminti, siekiant užtikrinti eisme dalyvaujančių nepilnamečių eismo dalyvių saugumą.

Policijos pareigūnai primena, kad vaikų saugumas kelyje dažnai priklauso nuo suaugusiųjų veiksmų.<br>D. Umbraso nuotr.
Policijos pareigūnai primena, kad vaikų saugumas kelyje dažnai priklauso nuo suaugusiųjų veiksmų.<br>D. Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 24, 2017, 1:14 PM

Policijos pareigūnai primena, kad vaikų saugumas kelyje dažnai priklauso nuo suaugusiųjų veiksmų ir pataria laikytis esminių saugaus eismo principų.

Viena iš svarbiausių taisyklių – pasirūpinti, kad nepilnamečiai keleiviai visuomet  būtų prisegti  saugos diržais. Vaikai, kurie žemesni nei 135 centimetrų privalo būti vežami tik specialiose sėdynėse.

Nepriklausomai nuo metų laiko taip pat reikia pasirūpinti, kad prie vaiko drabužių matomose vietose visada būtų pritvirtinti atšvaitai.

Šiltuoju sezonu vienas populiariausių veikų laisvalaikio praleidimo būdų – pasivažinėjimas dviračiu. Tėvai turėtų pasirūpinti, kad vaikai būtų užsidėję ir užsisegę dviratininko šalmą, o prie dviračio būtų pritvirtinti atšvaitai ir šviestų žibintai.

Vairuotojai turėtų būti ypatingai atidūs ir važiuodami pro gyvenamąsias zonas stebėti, ar iš už stovinčių automobilių į kelią neįbėgs vaikai.

Taip pat labai svarbu gyvenvietėse ir kitose vietose, kur kelyje netikėtai gali pasirodyti dviračiais, paspirtukais ar riedlentėmis važiuojantys vaikai pasirinkti saugų važiavimo greitį.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, 2016 metų vasarą, birželio – rugpjūčio mėnesiais, šalies keliuose įvyko 190 eismo įvykių, kuriuose dalyvavo nepilnamečiai.

Šiuose įvykiuose buvo sužeisti 166 vaikai, tarp kurių buvo 142 moksleiviai. Daugiausia sužeistų vaikų buvo transporto priemonių keleiviai, kurių saugumą turėjo užtikrinti suaugusieji.

Taip pat tarp sužeistųjų nepilnamečių buvo 40 pėsčiųjų, o ketvirtadalis jų buvo partrenkti pėsčiųjų perėjose. 24 sužeistieji vaikai buvo dviratininkai.

2016 metų vasarą eismo tragiški eismo įvykiai nusinešė dviejų nepilnamečių gyvybes, žuvo 17 metų mergina ir 10 metų berniukas. Abu žuvusieji buvo transporto priemonių keleiviai.

Lietuvos kelių policijos tarnyba ragina suaugusius eismo dalyvius visuomet prisiminti: didžiausią įtaką nepilnamečių eismo dalyvių elgesiui daro suaugusiųjų elgesys gatvėje – automobilyje, važiuojant dviračiu, todėl visada reikia rodyti gerą pavyzdį, saugoti vaikų gyvybę ir sveikatą kelyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.