Šiurpiausia savaitės avarija – po automobilio gaisro kilo abejonių

Liepos 3-iosios, pirmadienio naktį (apie 4.25 val.) Telšių rajone, Degaičių seniūnijoje ties Eigirdžių miesteliu magistralinio kelio A11 Šiauliai–Palanga sankryžoje 55 metų vyro vairuojamas krovininis automobilis „Renault Premium 440.19“ susidūrė su į priešpriešinio eismo juostą įvažiavusiu automobiliu „Renault Mégane“.

Šiurpiausia praėjusios savaitės avarija: po susidūrimo su sunkvežimiu „Renault Mégane“ užsiliepsnojo, o vairuotojas sudegė automobilyje.<br>R. Vitkaus nuotr.
Šiurpiausia praėjusios savaitės avarija: po susidūrimo su sunkvežimiu „Renault Mégane“ užsiliepsnojo, o vairuotojas sudegė automobilyje.<br>R. Vitkaus nuotr.
Šiurpiausia praėjusios savaitės avarija: po susidūrimo su sunkvežimiu „Renault Mégane“ užsiliepsnojo, o vairuotojas sudegė automobilyje.<br>R. Vitkaus nuotr.
Šiurpiausia praėjusios savaitės avarija: po susidūrimo su sunkvežimiu „Renault Mégane“ užsiliepsnojo, o vairuotojas sudegė automobilyje.<br>R. Vitkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jul 7, 2017, 5:55 PM

Nuo smūgio abi transporto priemonės nuvažiavo nuo kelio ir užsidegė. Per eismo įvykį žuvo lengvąjį automobilį vairavęs 23 metų vaikinas. Jo kūnas sudegė neatpažįstamai.

Po šios avarijos ugniagesiai gelbėtojai atkreipė dėmesį, kad vilkiko puspriekabė neturėjo šoninių apsaugų, kurios būtų neleidę automobiliui palysti po apačia.

Specialistai atkreipė dėmesį, kad dėl šios priežasties „Renault Mégane“ buvo itin stipriai aplandytas, o pasiekti nukentėjusį vairuotoją aplinkiniams buvo praktiškai neįmanoma.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad per savaitę, birželio 30–liepos 6 d. (penktadienį–ketvirtadienį), mūsų šalies keliuose eismo įvykiuose žuvo keturi žmonės (trys vyrai ir viena moteris), jų amžiaus vidurkis – 37-eri metai.

Tarp žuvusiųjų: du automobilio vairuotojai, vienas keleivis ir vienas pėsčiasis. Sužeisti 88 eismo dalyviai, tarp jų – 20 nepilnamečių (septyni keleiviai ir tiek pat pėsčiųjų, penki dviratininkai ir vienas motociklininkas (17 metų).

Įvykiuose daugiausia nukentėjo keleivių – 36, taip pat 29 vairuotojai (septyni motociklų ir vienas mopedo), 12 dviračių vairuotojų, 11 pėsčiųjų (trys iš jų – pėsčiųjų perėjose).

Pirminiais duomenimis, iš viso įvyko 72 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės. Neblaivūs vairuotojai dalyvavo penkiuose įvykiuose: juose sužeisti septyni žmonės – keturi keleiviai ir trys vairuotojai.

Lyginant šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko vienu eismo įvykiu daugiau, žmonių žuvo trimis daugiau, sužeistųjų skaičius toks pat – 88.

Šiais metais iki liepos 7 dienos Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 90 žmonių, t. y. keturiais daugiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį.

Kiti savaitės eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės:

Birželio 30-osios, penktadienio, pavakarę (17.30 val.) Skuodo rajone, Vabalių kaime, Tvenkinio gatvėje, tiesiame žvyrkelio ruože vairuojamo mopedo nesuvaldė neblaivus, teisės vairuoti neturintis šio kaimo gyventojas. Mopedas nuvažiavo nuo kelio į kairę pusę ir apvirto. Susižeidęs 81 metų vairuotojas paguldytas į ligoninės Traumatologijos skyrių. Jam, pirminiais duomenimis, nustatytas vidutinis 1,83 promilės girtumas.

Liepos 1 dieną, šeštadienį žuvo du žmonės:

Apie 4.35 val. Kazlų Rūdos savivaldybėje, Gyviškių kaimo teritorijoje kelio ruože  „Via Baltica“, magistraliniame kelyje A5 Kaunas–Marijampolė–Suvalkai ant šlapios dangos krovininis automobilis „Scania“, kurį vairavo blaivus 30 metų Lenkijos Respublikos pilietis, susidūrė su į priešpriešinio eismo juostą įvažiavusiu lengvuoju automobiliu „Kia Picanto“.

Įvykio vietoje žuvo šio automobilio 41 metų keleivis. Sužeistas komos būklės 18 metų vairuotojas paguldytas į Kauno klinikų reanimaciją. Abu nukentėjusieji buvo prispausti, juos iš automobilio išlaisvino ugniagesiai-gelbėtojai.

Apie 8.08 val. Klaipėdos rajone, Mickų kaime kelyje Kaunas–Jurbarkas–Šilutė–Klaipėda lyjant lietui ant šlapios dangos 49 metų vyro vairuojamas automobilis šiukšliavežis „Mercedes-Benz Actros“ atsitrenkė į ta pačia kryptimi važiavusio automobilio „Audi A4“ galą.

Po susidūrimo lengvasis automobilis įvažiavo į dešinįjį kelkraštį, sunkiasvorė transporto priemonė – į skiriamąją juostą. Įvykio vietoje žuvo 56 metų „Audi“  vairuotoja. Kartu važiavęs 35 metų vyras paguldytas į Klaipėdos universitetinės ligoninės reanimacijos skyrių.

Liepos 2-osios, sekmadienio naktį (2.08 val.) Kėdainių rajone, Labūnavos kaime, kelyje Aukštieji Kaniūkai–Babtai–Labūnava–Kėdainiai dešinės pusės važiuojamojoje dalyje rastas mirusio 26 metų vaikino kūnas. Pirminiais duomenimis, pėsčiąjį, minėto kaimo gyventoją, partrenkė ir mirtinai sužalojo automobilis, kuris iš nelaimės vietos nuvažiavo.

Liepos 5-osios, trečiadienio, pavakarę (apie 16.06 val.) Mažeikių rajone, Račalių kaime, Ąžuolų gatvėje vairuojamo neregistruoto ir neapdrausto keturračio „Kodiak“ nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio nesuvaldė neblaivus 23 metų šio kaimo gyventojas.

 

Keturratis įvažiavo į griovį ir apvirto. Nukentėjo pats įvykio kaltininkas: vaikinas patyrė stuburo krūtininės dalies slankstelių lūžį. Dėl šių sužeidimų jis paguldytas į ligoninę. Pirminiais duomenimis, jam nustatytas sunkus 3,18 promilės girtumas.

 

Liepos 6-osios, ketvirtadienio, vidurdienį (apie 12.05 val.) Klaipėdos rajone, Radailių kaime, sodų bendrijoje nepasirinkusi saugaus važiavimo greičio, vairuojamo keturračio nesuvaldė ir su juo žvyrkelyje apvirto teisės valdyti šią transporto priemonę neturėjusi 63 metų moteris. Nukentėjusioji paguldyta į ligoninę. Kartu važiavęs ir 19 metų vaikinas nenukentėjo.

Apie 14.15 val. Anykščių rajone, Janušavos kaime esant šlapiai ir slidžiai kelio dangai vairuojamo automobilio „Volkswagen Transporter“ nesuvaldė 23 metų vaikinas.

Kelio vingyje į kairę automobilis įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kur susidūrė su 32 metų vyro vairuojamu „Opel Vectra“. Įvykio metu sužeisti trys pirmojo automobilio keleiviai, 49-erių, 51-erių ir 59-erių vyrai, pirmasis jų paguldytas į ligoninės reanimacijos skyrių.

Apie 17.30 val. Klaipėdoje, Taikos prospekte į sustojusį 29 metų vyro vairuojamą automobilį „Audi A4 Avant“ atsitrenkė stabdomas ir nesuvaldytas motociklas „Kawasaki GPZ 1100“. Susižeidė jį vairavęs 38 metų vyras. Dėl lūžusio kairiojo raktikaulio jam paskirtas ambulatorinis gydymas.

Apie 19.40 val. Klaipėdoje, Gedminų gatvėje dviračių lenkdamas kitus dviratininkus 17-metis vaikinas susidūrė su priešpriešais riedučiais važiavusiu to paties amžiaus jaunuoliu. Susidūrimo metu abu jie ir nukentėjo. Vaikinams paskirtas ambulatorinis gydymas.

Apie 20.50 val. Vilniuje, Švedų ir Belgų gatvių sankryžoje, iš šalutinio kelio dviračiu išvažiuodamas 14 metų paauglys nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio 42 metų vyro vairuotojo 5 serijos BMW ir su juos susidūrė.

Nukentėjęs nepilnametis dėl galvos sumušimo ir abiejų kojų nubrozdinimų paguldytas į ligoninės traumatologijos skyrių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.