Kim Kardashian, paviešinusi sūnaus nuotrauką, sukėlė audrą internete

Kim Kardashian kiek netikėtai užsitraukė viso pasaulio vairuojančių mamų įniršį. Realybės šou žvaigždei ekscentriškas elgesys nėra svetimas, tačiau šį kartą nemalonumai jai kilo visai netikėtai.

Savo atžalą panorusi pademonstruoti Kim Kardashian užsitraukė viso pasaulio supermamyčių įniršį.<br>Ekrano nuotr.
Savo atžalą panorusi pademonstruoti Kim Kardashian užsitraukė viso pasaulio supermamyčių įniršį.<br>Ekrano nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 9, 2017, 9:55 PM

Neseniai socialiniame tinkle jis patalpino savo sūnaus Sainto Westo nuotraukas, kurioje įamžinta, kaip jis sėdi saugos kėdutėje.

Iš pažiūros situacija atrodo visai nekaltai, tačiau internautai greitai atkreipė dėmesį, kad tokia padėtis yra pavojinga vos pusantrų metų amžiaus berniuko sveikatai.

Nuotraukoje aiškiai matyti, kad vaikas atsisukęs važiavimo kryptimi, o avarijos ar net staigaus stabdymo atveju tai gali pakenki mažo vaiko sveikatai. Mažylius rekomenduojama vežti kėdutėse, atsuktose nugara į važiavimo kryptį iki tol, kol vaikas tokioje kėdutėje telpa. 

Priklausomai nuo vaiko sudėjimo, apsuktos kėdutės tinkamos naudoti iki 2-3 metų amžiaus, o tai, kad kojytės ima remtis į automobilio sėdynės atlošą - ne problema.

Be to, kaip pastebi internautai, Kalifornijos valstijoje, kurioje buvo daryta ši nuotrauka, galioja ne rekomendacija, o draudimas - saugos kėdutes montuoti pasuktas į priekį draudžiama, jei vaikas yra jaunesnis nei dvejų metų.

Nežinia, ar K. Kardashian atkreipė dėmesį į išsakytas pastabas, tačiau sprendžiant pagal naujausius nuotraukos komentarus, supermamos visame pasaulyje jai už tokį poelgį tikrai neatleis.

Primename, kad pas mus vaikai, kurių ūgis nesiekia 135 centimetrų, nepriklausomai nuo amžiaus privalo būti vežami saugos kėdutėse.

Patys mažiausi guldomi į „0+“ grupės kėdutes, kurios naudojamos vaikams iki 13 kilogramų arba maždaug 15 mėnesių. Jos gali būti montuojamos tik prieš važiavimo kryptį.  Įrengiant tokią kėdutę ant priekinės sėdynės privaloma atjungti saugos oro pagalvę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.