Vienas naujas vidutinio greičio matuoklis jau stebi vairuotojus: paaiškėjo, kada įsijungs visi

Šalies keliuose vairuotojai pastebi vieną po kito dygstančius vidutinio greičio kamerų stulpus. Daugelis jų su nerimu žvelgia į neįprastą Lietuvoje įrangą ir jau dabar mažina greitį.

Nauji sektoriniai greičio jau testuojami netoli Vilniaus.<br>Google Maps ir V. Ščiavinsko nuotr.
Nauji sektoriniai greičio jau testuojami netoli Vilniaus.<br>Google Maps ir V. Ščiavinsko nuotr.
Nauji sektoriniai greičio jau testuojami netoli Vilniaus.<br>Google Maps nuotr.
Nauji sektoriniai greičio jau testuojami netoli Vilniaus.<br>Google Maps nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 8, 2017, 6:37 PM

Pakeisti vairavimo įpročiams laiko dar yra, mat visi matuokliai pradės pažeidimus fiksuoti iš karto, tačiau tik kitų metų pradžioje.

Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) atstovai sako, kad vidutinio greičio nustatymo įrangos montavimo darbai šiuo metu vyksta pilnu tempu.

Anot jų, projektas vyksta pagal numatytą planą, o projektavimo ir įrangos diegimo darbus atliekantis rangovas, atliekantis juos vykdo pagal sutartyje numatytus terminus.

Bandymai – viename ruože

Kaip sakė direkcijos tarptautinių ryšių ir komunikacijos specialistas Laurynas Slapšys, projektas vyksta etapais. Anot jo, pirmojo etapo metu buvo ruošiama projektinė dokumentacija. Šiuo metu visų vietų projektai jau yra parengti ir suderinti .

„Dabar vyksta antrasis etapas – ruošiama įrengimo infrastruktūra. Visose vietose įrengiami pamatai, montuojamos atramos, įrengiamos apsauginės kelio atitvarų sistemos, nutiesiami elektros kabeliai“, – komentavo pašnekovas.

Jis pažymėjo, kad tuo pat metu testuojama vidutinio greičio matavimo sistemos programinė įranga. Šiems bandymams yra jau įrengtas vienas ruožas kelyje A3 Vilnius–Minskas nuo 12,519 iki 17,711 kilometro.

„Iki šių metų spalio mėnesio bus atlikti bandymai – tuomet visose vietose bus sumontuotos valstybinių numerių atpažinimui skirtos vaizdo kameros“, – sakė L. Slapšys.

Nuo kitų metų fiksuos visus

Jis atkreipė dėmesį, kad kol vyks bandymai, pažeidimai nebus fiksuojami. Tai bus galima padaryti tik tuomet, kai bus atliktos metrologinio įteisinimo procedūros.

Dėl šios priežasties šalies vairuotojams svarbesnė yra kita data – 2018 metų vasario mėnuo.

„Tuomet sektoriniai greičio matuokliai pradės funkcionuoti taip, kaip numatyta, o pažeidėjai jau bus fiksuojami“, – informavo L. Slapšys.

Įranga pradės veikti šaltuoju sezonu, tačiau atėjus pavasariui motociklininkams taip pat nereikėtų apie ją pamiršti.

Vidutinio greičio matavimo sistema fiksuos ir artėjančias, ir tolstančias transporto priemones.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.