Rita Miliūtė kelyje pateko į šiurpią situaciją

Žurnalistė ir laidų vedėja Rita Miliūtė vairuodama sekmadienio vakarą pateko į itin pavojingą situaciją.

Daugiau nei 30 metų vairuojanti žurnalistė Rita Miliūtė sekmadienį pateko į itin pavojingą situaciją.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nei 30 metų vairuojanti žurnalistė Rita Miliūtė sekmadienį pateko į itin pavojingą situaciją.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 21, 2017, 4:28 PM, atnaujinta Aug 22, 2017, 12:39 PM

Kelyje Šiauliai – Palanga pavojingai lenkdamas automobilis išvažiavo į priešingos krypties juostą ir jai tik per plauką pavyko išvengti susidūrimo.

Išgąsčio akimirkos įspūdžiais R. Miliūtė pasidalino savo socialinio tinklapio paskyroje. Žinoma moteris rašė, kad po šio įvyko buvo laiminga, sutrikusi ir pikta. Be to, šie jausmai buvo stiprūs kaip niekada iki šiol.

„Laiminga, kad tėvams nereikia manęs laidoti. Sutrikusi, kad ne valstybinis numeris buvo galvoje. Pikta, kad kada nors užsimuš, užmušdamas ir kitą“, – taip savo pradinę būseną apibūdino žurnalistė.

R. Miliūtė sekmadienio vakarą važiavo ne viena, todėl įvykus avarijai nukentėti galėjo ne tik ji.

Spėjo laiku sureaguoti

Šį kartą viskas baigėsi laimingai, tačiau tik todėl, kad moteris laikėsi visų saugaus eismo taisyklių.

Vairuodama ji toli į priekį stebėjo, kas vyksta, neviršijo leistino greičio, o išvydusi pavojų laiku sureagavo – staigiai paspaudė stabdžius.

Dar nuspaudė ir garsinį signalą, tačiau jau tuomet, kai automobiliai buvo prasilenkę.

„Tai buvo vienintelis dalykas, kurį sugebėjau padaryti. Aš net nežinau, ar jis mane pastebėjo. Patį signalą turbūt nuspaudžiau intuityviai bandydama parodyti, kad ne viskas čia gerai“, – prisiminė ji.

Su nepažįstamojo vairuotu automobiliu R.Miliūtė prasilenkė pavojingai mažu atstumu.

Po šio įvykio ji nusprendė įsigyti automobilyje montuojamą vaizdo registratorių.

Lrytas.lt portalui R. Miliūtė pasakojo, kad į avarinę situaciją pateko sekmadienio, rugpjūčio 19 dienos vakare.

Anot žurnalistės, laikrodis rodė po 9 valandos vakaro, bet buvo dar šviesu. Pavojingam lenkimui iššokęs vairuotojas važiavo su šviesomis.

Išgąsčio akimirką LRT laidų vedėja net neatkreipė dėmesio, kokį automobilį vairavo kelių chuliganas.

Išsiugdė gerą įprotį

Vairuotojo pažymėjimą R. Miliūtė turi jau ilgiau nei 30 metų. Per tiek laiko sukaupė nemažai patirties, be to buvo mokoma, kad pati privalo rūpintis savo saugumu.

„Tėvas sakydavo: „Nebūtinai tu gali elgtis kvailai, aplinkui gali būti kvailių, dėl kurių nukentėsi“. Tokia buvo pagrindinė idėja, kai mokė mane vairuoti“, – pasakojo pašnekovė.

Ji sakė, kad prieš staigiai stabdydama dar spėjo pažiūrėti į galinio vaizdo veidrodėlį. Šį įprotį išsiugdė vežiodama automobilyje šunis.

„Kai staigiai stabdai, šuo visuomet lekia į priekį. Taip nutinka bet kuriuo atveju, tačiau kai pažiūri į veidrodį, bent jau negauni smūgio į galą“, – juokavo ji.

R. Miliūtė pabrėžė, kad viršyti greitį ne tik pavojinga, bet ir neverta.

„Važiuodamas nuo vieno miesto iki kito tu nelaimėsi tiek laiko, kad būtų prasmė viršyti greitį“, – įsitikinusi ji.

Stebina lietuvių požiūris

Paskutinį panašaus pobūdžio incidentą moteris patyrė maždaug prieš du mėnesius kelyje Vilnius – Druskininkai. Ties Pirčiupiais automobilis taip pat pavojingai lenkė, tačiau atstumas iki jo tuomet buvo didesnis.

Pašnekovė pasakojo, kad sekmadienį priešpriešiais iššokęs vairuotojas lenkė iš karto du automobilius.

R. Miliūtė svarstė, kad esant didesniam atstumui jis galėjo bandyti įsiterpti tarp jų. Tačiau toks jo manevras nebūtinai būtų buvęs sėkmingas. Ji pastebėjo, kad tokiais atvejais kiti vairuotojai dažnai elgiasi neadekvačiai.

„Dažnai tenka matyti, kad tokiu atvejui vairuotojui specialiai neleidžiama grįžti į eismo juostą, iš kurios jis išvažiavo. Tarsi nuo to kam nors būtų geriau“, – stebėjosi ji.

R. Miliūtė atkreipė dėmesį, kad kaktomuša susidūrus dviem automobiliams toks eismo įvykis gali įtraukti ir daugiau transporto priemonių.

„Dabar tarsi nemadinga laikytis saugaus atstumo, o tai sudarytų galimybes tokiems lenkiantiems bepročiams grįžti į savo eismo juostą nerizikuojant kitų gyvybėmis“, – konstatavo pašnekovė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.