Per savaitę šalies keliuose žuvo viena vairuotoja – 19 metų mergina

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad per savaitę, rugpjūčio 18–24 d. (penktadienį–ketvirtadienį) šalies keliuose žuvo vienas žmogus – 19-metė automobilio vairuotoja. Per savaitę 66 eismo įvykiuose buvo sužeisti 78 žmonės.

19-metės merginos vairuojamas BMW 318 trenkėsi į skiriamosios juostos atitvarus, įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su vilkiku.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
19-metės merginos vairuojamas BMW 318 trenkėsi į skiriamosios juostos atitvarus, įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su vilkiku.<br>D.Umbraso asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 25, 2017, 5:55 PM

Tarp sužeistųjų – 17 nepilnamečių. Tarp jų šeši keleiviai, penki pėstieji, iš jų – keturi nepilnamečiai pėstieji buvo partrenkti pėsčiųjų perėjose, keturi dviratininkai, vienas motociklo ir vienas mopedo vairuotojas.

Savaitės eismo įvykiuose daugiausia nukentėjo keleivių – 22, taip pat 21 vairuotojas ir 14 pėsčiųjų (visi suaugę pėstieji buvo sužeisti ne pėsčiųjų perėjose). Pirminiais duomenimis, neblaivūs vairuotojai sukėlė tris eismo įvykius: sužeisti keturi žmonės.

Lyginant šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko aštuoniais eismo įvykiais mažiau, žmonių žuvo keturiais mažiau, o sužeista – 10 mažiau.

Per savaitę policijos pareigūnai pradėjo 90 ikiteisminių tyrimų dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas daugiau nei 1,5 promilės girtumas.

Šiais metais iki rugpjūčio 18 dienos eismo įvykiuose žuvo 121 žmogus, t. y. aštuoniais, arba 7 proc., daugiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Daugiausia žuvo vairuotojų – 52, tarp jų – septyni motociklų, du mopedų ir pėsčiųjų – 37. Iš jų 18 – tamsiuoju paros metu.

Savaitės eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės:

Rugpjūčio 20 d. (sekmadienį) apie 23.03 val. Kaune, Vakariniame aplinkkelyje, kelio „Via Baltika“ atkarpoje Kaunas – Marijampolė – Suvalkai, 19-metės merginos vairuojamas automobilis BMW 318 trenkėsi į skiriamojoje juostoje esančius atitvarus, įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su iš priekio atvažiuojančiu 45 metų vyro vairuojamu krovininiu automobiliu „Scania R 480“ su puspriekabe.

Eismo įvykio metu žuvo lengvojo automobilio vairuotoja.

Rugpjūčio 19 d., (šeštadienį,) 17.00 val., Prienų r., Škėvonių k., kelyje Vilnius – Prienai – Marijampolė, 53 metų vyro vairuojamas motociklas „Yamaha“ atsitrenkė į ta pačia kryptimi, priekyje, važiavusį 31 metų vyro vairuojamą automobilį „Mercedes Benz E 200“.

Eismo įvykio metu nukentėjo trys automobilio „Mercedes Benz“ keleiviai: 29 metų moteris, septynerių metų berniukas ir penkerių metų mergaitė. Tai pat buvo sužeistas motociklo vairuotojas ir kartu važiavusi 38 metų keleivė.

Pirmadienį, rugpjūčio 21 d., 20.03 val. Vilniuje, S.Stanevičiaus g., šviesoforu reguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje 29 metų moteris vairuodama automobilį „Honda Jazz“ partrenkė per perėją, esant draudžiamam šviesoforo signalui pėstiesiems bėgusį 14 metų pėsčiąjį. Partrenktas paauglys dėl sužalojimų paguldytas į ligoninę.

Rugpjūčio 22 d. (antradienį), 19.25 val., Šiauliuose, Tilžės g., neblaivus 43 metų vyras nesuvaldė automobilio „Kia Sorento“.

Jis nuvažiavo nuo kelio, atsitrenkė į kelio atitvarus, susidūrė su 54 metų vyro vairuojamu automobiliu „Hyunday i30“ ir nevaldomas atsitrenkė į gatvės apšvietimo stulpą.

Eismo įvykio metu buvo sužeistas „Kia Sorento“ vairuotojas“. Vyras dėl stuburo lūžimo ir daugybinių sužalojimų pristatytas į ligoninę, jam nustatytas sunkus, 2,52 prom. girtumas.

Rugpjūčio 23 d. (trečiadienį), 22.22 val., Vilniaus r., kelyje Vilnius – Švenčionys – Zarasai, ties 19 kilometru 39 metų vyras vairuodamas automobilį „Renault Espace“ tamsiu paros metu lyjant neapšviestame kelio ruože partrenkė be šviesą atspindinčių elementų, atšvaitų ar žibinto, važiuojamąja kelio dalimi ėjusį pėsčiąjį.

Nenustatytos tapatybės vyras dėl daugybinių sužalojimų gydomas ligoninės reanimacijos skyriuje. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.