Savaitgalį aplinkkeliai buvo tarsi prakeikti – įvyko dvi skaudžios avarijos

Priekulės aplinkkelyje (Klaipėdos r.) šeštadienio rytą per avariją nukentėjo keturi žmonės. Kitame, Marijampolės, aplinkkelyje sekmadienį per avariją buvo sužalota pensinio amžiaus moteris.

Jauna vairuotoja Priekulės aplinkkelyje per daug pasikliovė savo jėgomis ir nesuvaldė automobilio „Honda Civic“.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Jauna vairuotoja Priekulės aplinkkelyje per daug pasikliovė savo jėgomis ir nesuvaldė automobilio „Honda Civic“.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

Sep 26, 2017, 9:38 AM, atnaujinta Sep 29, 2017, 10:52 AM

Skaudi avarija Priekulės aplinkkelyje įvyko apie 10 valandą ryto – kaktomuša susidūrė automobiliai „Honda Civic“ ir „Volvo V50“. Avariją sukėlė jauna ir nepatyrusi automobilio „Honda Civic“ vairuotoja.

Įvykio liudininkai pasakojo, kad „Honda Civic“ lėkė dideliu greičiu, lenkdamas vieną automobilį po kito.

Tačiau vienas lenkimas buvo nesėkmingas – 20-metė „Honda Civic“ vairuotoja grįžo į savo eismo juostą, bet nesuvaldė automobilio, vėl įlėkė į priešpriešinio eismo juostą ir susidūrė su priešais atvažiuojančiu automobiliu „Volvo V50“.

Avarija įvyko lygiame kelyje, kurio danga buvo sausa, matomumas geras.

Automobiliu „Volvo“ važiavo jauna šeima – vyras, nėščia moteris ir specialioje kėdutėje sėdintis mažylis.

Visa šeima buvo nugabenta į ligoninę.

Ligoninėje atsidūrė ir „Honda Civic“ vairuotoja. Šeštadienio rytą ji skubėjo į kaimą aplankyti tėvų.

Ant merginos automobilio galinio stiklo buvo prilipdytas pradedančiųjų vairuotojų ženklas – žalias lapas.

Paaiškėjo, kad vaikams skirtoje kėdutėje sėdėjęs trejų metų berniukas sužalojimų nepatyrė. Jo tėvai dėl kaulų lūžių liko gydytis ligoninėje.

Labiausiai nukentėjo šią avariją sukėlusi 20-metė. Merginai medikai nustatė daugybę kūno sužalojimų. Kartu su ja važiavusi 21 metų mergina patyrė smegenų sukrėtimą.

Kitą dieną kitame aplinkkelyje – Marijampolės – magistralėje „Via Baltica“ esanti vadinamoji Šunskų sankryža vėl tapo spąstais neapdairiam vairuotojui.

Maždaug prieš dvi savaites šioje sankryžoje susidūrė gyvulius gabenantis sunkvežimis ir 60-metės marijampolietės vairuojamas lengvasis automobilis „Volkswagen Golf“.

Šeštadienį per pietus į magistrale važiuojantį pienvežį rėžėsi marijampoliečio pensininko automobilis „Volkswagen Passat“.

Abiem atvejais lengvųjų automobilių vairuotojai į magistralę įvažiavo iš šalutinio kelio ir nepraleido sunkvežimių.

Sekmadienį šiek tiek po pietų 76 metų marijampolietis su 71 metų sutuoktine nuo Šunskų pusės priartėjo prie magistralės.

Sankryžoje yra geras matomumas į abi puses, tačiau pensininkas, ketindamas kirsti judrią magistralę, nepastebėjo pienvežio „Volvo“, kurį vairavo 52 metų Rokiškio gyventojas.

Vairuotojai traumų išvengė, bet rimtos medikų pagalbos prireikė pensininko žmonai. Jai lūžo krūtinkaulis, keli šonkauliai.

Šioje sankryžoje kasmet įvyksta po kelias avarijas, jas dažniausiai sukelia iš šalutinių kelių į magistralę įvažiuojantys vairuotojai. (LR)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.