Per savaitę keliuose žuvo trys žmonės, sužeistųjų skaičius šiurpina

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad per savaitę, rugsėjo 22–28 dienomis (penktadienį–ketvirtadienį), šalies keliuose įvyko 101 eismo įvykis, kuriuose nukentėjo žmonės. Žuvo trys eismo dalyviai: automobilio vairuotojas, motociklininkas ir pėsčiasis.

Nutrūkus lanksčiajai vilkčiai „Ford Mondeo“ kliudė vieną vilkiką ir trenkėsi į kitą. Lengvojo automobilio vairuotojas žuvo. <br>V. Gedvilo nuotr.
Nutrūkus lanksčiajai vilkčiai „Ford Mondeo“ kliudė vieną vilkiką ir trenkėsi į kitą. Lengvojo automobilio vairuotojas žuvo. <br>V. Gedvilo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 29, 2017, 12:10 PM, atnaujinta Sep 29, 2017, 12:11 PM

Pastarasis  buvo mirtinai sužalotas tamsiuoju paros metu – vakare. Visi žuvusieji – vyrai, jų amžiaus vidurkis – 57 metai.

Sužeista 120 žmonių, tarp jų – 28 nepilnamečiai. Iš jų daugiausia keleivių – 12 ir pėsčiųjų – devyni. Tarp įvykiuose nukentėjusiųjų: 38 pėstieji, iš jų 17 – pėsčiųjų perėjose, 36 vairuotojai (septyni motociklų ir keturi mopedų), 30 keleivių ir 16 dviračių vairuotojų.

Pirminiais duomenimis, neblaivūs vairuotojai, dalyvavo trijuose įvykiuose, kuriuose sužeisti trys žmonės. Tai buvo du neblaivūs vairuotojai ir vienas pėsčiasis.

Lyginant šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko 41 eismo įvykiu daugiau, žmonių žuvo tiek pat – sužeista, sužeista 41 daugiau.

Šiais metais iki rugsėjo 29 dienos Lietuvoje eismo įvykiuose žuvo 138 žmonės, t. y. 13, arba  10,4 proc., daugiau negu praėjusiais metais per tą patį laikotarpį.

Savaitės eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės:

Rugsėjo 22-osios, penktadienio ryte (apie 9.57 val.) Panevėžyje, Klaipėdos ir F. Vaitkaus gatvių sankryžoje ant šlapios dangos 49 metų moters vairuojamas automobilis „Volkswagen Sharan“ degant žaliam šviesoforo signalui sukdamas į kairę partrenkė per pėsčiųjų perėją ėjusią pėsčiąją. 72 metų moteris dėl patirtų sužeidimų paguldyta į ligoninę.

Rugsėjo 23-iosios, šeštadienio popietę (apie 14.25 val.) Kretingos rajone, Laivių kaime, Platelių ir Pievų gatvių sankryžoje (kelyje Salantai–Plateliai–Alsėdžiai) 30 metų moters vairuojamas automobilis „Honda Civic“ sukdamas į kairę nepraleido priešpriešinio eismo juosta tiesiai važiavusio motociklo „Honda CB 1000“ ir su juo susidūrė.

Įvykio metu žuvo motociklą vairavęs 34 metų vyras. Nukentėjo ir automobilio vairuotoja, ji paguldyta į ligoninę.

Rugsėjo 24-osios, sekmadienio popietę (apie 12.13 val.) Švenčionių rajone, kelyje Lakaja–Januliškis nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio vairuojamo automobilio „Mazda Premacy“ nesuvaldė 31 metų vyras.

Kelio  vingyje į dešinę automobilis įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. Nukentėjęs neblaivus vairuotojas (1,64 promilės) paguldytas į ligoninę.  

Rugsėjo 25-osios, pirmadienio vakare (apie 20.27 val.) Švenčionių rajone, Sarių kaimo teritorijoje, kelyje Vilnius–Švenčionys–Zarasai automobilis 20 metų vaikino vairuojamas „Nissan Almera Tino“ partrenkė staiga į važiuojamąją kelio dalį įbėgusį pėsčiąjį.

69 metų vyras dėl patirtų sužeidimų buvo paguldytas į ligoninę. Nukentėjusysis kitos dienos naktį (rugsėjo 26 d. 0.45 val.) mirė. Pirminiais duomenimis pėsčiasis tamsiuoju paros metu neturėjo jokių šviesą atspindinčių elementų.

Rugsėjo 26-osios, antradienio pavakarę (apie 16.32 val.) Mažeikių rajone, Grūstės kaime, kelyje Seda–Pašilė–Ylakiai, nepasirinkęs saugaus važiavimo greičio vairuojamo automobilio „Opel Vectra“ nesuvaldė neblaivus 47 metų vyriškis.

Tiesiame ruože automobilis įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, kliudė kelio ženklą, nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Abi rankas susižeidęs vairuotojas buvo pristatytas į ligoninę, bet iš jos pasišalino. Jam, pirminiais duomenimis, nustatytas lengvas 1,16 promilės girtumas.

Rugsėjo 27-osios, trečiadienio vakare Vilniuje, Antakalnio ir Žolyno gatvių sankryžoje, apšviestame ruože degant raudonam šviesoforo signalui į pėsčiųjų perėją netikėtai įėjusį neblaivų 46 metų vyriškį kliudė 62 metų moters vairuojamas automobilis „Peugeot 206“.

Pėsčiajam buvo nubrozdintas veidas ir sumušta dešinė koja, tačiau jis iš ligoninės pasišalino.

Rugsėjo 28-osios, ketvirtadienio ryte (apie 10.30 val.) Klaipėdoje, Jūrininkų prospekte  36 metų vyro vairuojamas automobilis „Peugeot 607“ lanksčiąja vilktimi tempė automobilį „Ford Mondeo“, kurį vairavo 68 metų vyras.

Trūkus vilkčiai „Ford“ įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, trenkėsi į 52 metų vyro vairuojamą vilkiką „Volvo FH12“ ir dar susidūrė su kitu vilkiku „Volvo FH12“, vairuojamu 27-erių vaikino. Per eismo įvykį lengvojo automobilio vairuotojas žuvo.

Naktį (apie 1.25 val.) Alytaus rajone, Talokių kaime, Paplentės gatvėje, neblaivus 33 metų vyras, manevruodamas automobiliu „Audi A6 Avant“, kliudė bandžiusią jam neleisti važiuoti 33 metų moterį. Jai sumušta krūtinė. Vairuotojui, pirminiais duomenimis, nustatytas vidutinis 2,19 promilės girtumas.

Ryte (apie 8.15 val.) Kaune, K. Petrausko gatvėje 23 metų vaikino vairuojamas automobilis „Opel Zafira“ nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje, kliudė ėjusias dvi pėsčiąsias. Nukentėjo 21 ir 22 metų merginos. Joms paskirtas ambulatorinis gydymas.

Popietę (apie 12.38 val.) Kaišiadorių rajone, Strošiūnų kaimo teritorijoje, magistraliniame kelyje A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda, 54 metų Bulgarijos Respublikos piliečio vairuojamas krovininis automobilis „Mercedes-Benz Actros 1844 LS“ atsitrenkė į priekyje važiavusį automobilį „Renault Espace“. Nukentėjo jį vairavusi 49 metų Ukrainos pilietė. Jai paskirtas ambulatorinis gydymas.

Taip pat popietę (apie 13.40 val.) Skuodo rajone, Nausėdų kaime, Šačių ir Skuodo gatvių sankryžoje automobilį „Audi A4“ vairavusi 21 metų mergina išvažiuodama iš šalutinio kelio nepraleido pagrindiniu keliu tiesiai važiavusio automobilio „Volkswagen Passat“ ir su juo susidūrė.

Įvykio metu sužeisti penki žmonės: pastarojo automobilio 42 metų vairuotojas ir su juo važiavę keleiviai – penkerių metų mergaitė, septynerių metų berniukas ir 38 metų moteris. Sužeista ir antrojo automobilio 21 metų keleivė.

Prieš ketvirtą po pietų (apie 15.42 val.) Vilniuje, M. Šleževičiaus ir Visorių gatvių sankryžoje, motociklo BMW nesuvaldė ir su juo griuvo 52 metų vyras. Dėl sumuštos dešinės kojos ir kairės rankos jam paskirtas ambulatorinis gydymas.

Vakare (apie 22.17 val.) Telšių rajone, Luokės miestelyje, Šatrijos gatvėje, kelio vingyje į atitvarą atsitrenkė ir apvirto mopedas „Aprilia RS 50“. Susižeidė jį vairavusi 15 metų paauglė. Dėl kojos  žaizdos ji buvo paguldyta į ligoninės traumatologijos skyrių. Nepilnametė turėjo teisę vairuoti mopedą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.