Penktadienį baigėsi vasarinių padangų sezonas – pažeidėjų laukia ne tik baudos

Vairuotojai, kurie dar nepasikeitė vasarinių padangų, turėtų susirūpinti. Nuo penktadienio, lapkričio 10 dienos draudžiama eksploatuoti automobilius su vasarinėmis padangomis, o pažeidėjų laukia baudos.

Techninė apžiūra gali būti anuliuojama ir dėl nepakankamo žieminių padangų protektoriaus gylio.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Techninė apžiūra gali būti anuliuojama ir dėl nepakankamo žieminių padangų protektoriaus gylio.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 10, 2017, 10:35 AM

Kelių eismo taisyklėse nurodyta, kad nuo lapkričio 10 iki kovo 31 dienos draudžiama eksploatuoti motorines transporto priemones, išskyrus mopedus, motociklus, triračius, visų rūšių keturračius ir priekabas, su vasarinėmis padangomis.

Mopedai, motociklai, triračiai ir keturračiai su vasarinėmis padangomis gali būti eksploatuojami iki gruodžio mėnesio. Tačiau tai daryti draudžiama, jei bent dalis važiuojamosios dalies yra apsnigta ar apledėjusi.

Administracinių nusižengimų kodeksas numato, kad transporto priemonių, kurių padangos neatitinka nustatytų techninių ar padangų naudojimo reikalavimų vairavimas užtraukia baudą nuo 30 iki 40 eurų.

Policija atkreipia dėmesį, kad netinkamos padangos gali lemti tragišką eismo įvykį.

Nuo penktadienio pareigūnai taip pat turi teisę anuliuoti techninę apžiūrą vairuotojams, kurie vis dar važinėja su vasarinėmis padangomis. Be to, žieminių padangų protektoriaus gylis turi būti ne mažesnis nei 3 milimetrai.

Nuo lapkričio 10 dienos galima važinėti su dygliuotomis padangomis. Tokiu atveju vairuotojas privalo pažymėti automobilį įspėjančiu ženklu.

Taip pat reikia turėti omenyje, kad eksploatuojant automobilį su netinkamomis padangomis negalios civilinės atsakomybės draudimas.

Pavyzdžiui, jeigu eismo įvykis nutiks lapkričio 12 dieną ir jį sukėlęs automobilis bus su vasaros sezonui skirtomis padangomis, arba jeigu jo žieminių padangų protektoriaus gylis yra mažesnis nei 3 milimetrai.

Jeigu avariją sukelia netinkamomis padangomis „apautas“, tačiau privalomąjį civilinės atsakomybės draudimą turinčio automobilio vairuotojas, nukentėjusiam eismo įvykyje žmogui žala bus kompensuota.

Tačiau draudimo bendrovė vėliau tą pačią sumą atgaus iš kaltininko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.