Tragedija paženklintas savaitgalis: pavojingas „Subaru“ lenkimas baigėsi keleivio mirtimi

Per savaitę, sausio 19–25 dienomis (penktadienį–ketvirtadienį) mūsų šalies keliuose įvyko 49 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės.

„Subaru Legacy Ouback“ susidūrus su priešinga kryptimi važiavusiu mikroautobusu žuvo automobilyje buvęs keleivis.<br>LKPT nuotr.
„Subaru Legacy Ouback“ susidūrus su priešinga kryptimi važiavusiu mikroautobusu žuvo automobilyje buvęs keleivis.<br>LKPT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-01-26 15:44, atnaujinta 2018-01-26 16:25

Per šį laikotarpį žuvo du eismo dalyviai.

Lenkimas baigėsi tragiškai

Sausio 19 dieną, apie 16 val. 55 min. Kelmės rajone, kelio Ryga-Šiauliai-Tauragė-Kaliningradas 94-ajame kilometre 35-erių Akmenės gyventojas vairavęs „Subaru Legacy Outback“ aplenkęs sunkiasvorį norėjo sugrįžti į savo eismo juostą, tačiau nepasirinko saugaus važiavimo greičio ir dėl slidžios kelio dangos nesuvaldė automobilio.

Dėl to automobilis tapo nevaldomas ir atsitrenkė į priešais atvažiavusį „Volkswagen Transporter“, kurį vairavo 57-erių Šiaulių gyventojas.

Eismo įvykio metu nukentėjo „Subaru Legacy Outback“ vairuotojas, kuris dėl sunkių sužalojimų išvežtas į Šiaulių ligoninę. Skaudžių eismo įvykio pasekmių neišvengė ir trys šio automobilio keleiviai.

Kartu važiavęs 18 metų Joniškio gyventojas dėl patirtų sužalojimų tolimesniam gydymui išvežtas į Šiaulių ligoninę, o 19-etė mergina tolimesniam gydymui išvežta į Kauno ligoninę.

Deja, dar vienam 18 metų keleiviui medikai padėti nebegalėjo. Pristatytas į Kelmės ligoninę dėl patirtų sužalojimų vyras mirė.

Įvykio metu „Volkswagen Transporter“ vairuotojas ir 35-erių keleivis rimtesnių sužalojimų nepatyrė, abu jie gydomi ambulatoriškai.

Policija skelbia, kad abu vairuotojai buvo blaivūs. Pareigūnai taip pat pažymėjo, kad „Subaru“ vairuotojas neatsižvelgė į metereologines sąlygas.

Gali būti, kad vyras pervertino ir keturių ratų pavarą turinčio automobilio galimybes.

Specialistai atkreipia dėmesį, kad tokios mašinos ant slidžios dangos greičiau įsibėgėja, tačiau visais kitais atvejais jos nėra pranašesnės už vieną ašimi varomas transporto priemones.

Todėl vairuoti visuomet būna atidžiai ir laikantis saugaus greičio.

Pėsčiasis neturėjo atšvaitų

Pirmadienį, sausio 22 dieną Vilniaus rajone žuvo automobiliu partrenktas tamsoje be atšvaitų ėjęs 52 metų pėsčiasis.

Savaitės eismo įvykiuose sužeisti 63 žmonės, iš jų – penki nepilnamečiai (keturi keleiviai ir viena dviratininkė). Įvykiuose daugiausia nukentėjo vairuotojų – 32 ir keleivių – 19, taip pat devyni pėstieji (septyni iš jų – pėsčiųjų perėjose) ir du dviratininkai.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, sukėlė du eismo įvykius.

Lyginant šios savaitės avaringumo statistiką su praėjusių metų ta pačia savaite, pirminiais duomenimis, įvyko aštuoniais eismo įvykiais daugiau, žmonių žuvo vienu mažiau, sužeista 10 daugiau.

Lietuvos kelių policijos tarnybos pirminiais duomenimis, ketvirtadienį, sausio 25 dieną šalies keliuose įvyko penki eismo įvykiai, kuriuose buvo sužeisti šeši žmonės.

Du pėstieji buvo partrenkti pėsčiųjų perėjose Vilniuje, susidūrimo sankryžoje metu Šiauliuose buvo sužeisti du žmonės.

Ketvirtadienio įvykiuose iš viso buvo sužeisti keturi vairuotojai ir du pėstieji. Pareigūnai per parą išaiškino 10 neblaivių vairuotojų, o penkių vairuotojų neblaivumas viršijo 1,5 promilės.

Pagrindinės savaitės eismo įvykių priežastys:

* saugaus važiavimo greičio nepasirinkimas – 13 atvejų;

* pėsčiųjų nepraleidimas pėsčiųjų perėjoje – septyni atvejai;

* transporto priemonių susidūrimas įvažiavus į priešpriešinio eismo juostą – septyni atvejai;

* saugaus atstumo iki kitos transporto priemonės nesilaikymas – šeši atvejai.

Per savaitę policijos pareigūnai išaiškino 156 neblaivius vairuotojus, pradėti 77 ikiteisminiai tyrimai dėl vairuotojų padarytų nusikalstamų veikų, t. y. transporto priemonių vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai nustatytas didesnis nei 1,5 promilės girtumas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.