Užfiksavo nelaimę Šiauliuose – „Opel“ vairuotojas perėjoje partrenkė pėsčiąjį

Vaizdo įraše, kurį policijai pateikė Šiaulių gyventojas matyti, kaip šio miesto Vilniaus gatvėje, buvo partrenktas į kelią pėsčiųjų perėjoje išėjęs jaunuolis. Policija dėl įvykio atlieka tyrimą, kurio metu nustatys kaltininką.

„Opel Zafira“ vairuotojas partrenkė rizikingai į perėją žengusį pėsčiąjį.<br>Lrytas.lt nuotr.
„Opel Zafira“ vairuotojas partrenkė rizikingai į perėją žengusį pėsčiąjį.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-03-14 17:59

Iš vairuotojų reikalaujama prieš perėjas sumažinti greitį, tačiau saugotis privalo ir patys pėstieji.

Įžengti į važiuojamąją dalį pėstiesiems leidžiama tik po to, kai jie įvertina atstumą iki artėjančių transporto priemonių ir jų greitį ir įsitikina, kad tai saugu ir nebus trukdoma transporto priemonėms.

Šiuo atveju pėsčiasis neįvertino atstumo iki atvažiuojančio „Opel Zafira“ vienatūrio ir neatsižvelgė į faktą, kad pirmosios eismo juostos danga buvo slidi.  

Kelių policija taip pat primena, kad nesustojimas prieš pėsčiųjų perėją, kai to reikalaujama pagal taisykles, užtraukia baudą vairuotojams nuo 60 iki 90 eurų, už šį administracinį nusižengimą gali būti skiriamas teisės vairuoti atėmimas nuo 1 iki 6 mėnesių.

Pareigūnai pastebi, kad pastaruoju metu daugėja eismo nelaimių, kai pėstieji partrenkiami pėsčiųjų perėjose.

Todėl Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai vasario 16–28 dienomis griežtintino vairuotojų bei pėsčiųjų kontrolę.

Šiaulių apskrityte nuo metų pradžios jau žuvo septyni žmonės, iš jų – keturi pėstieji. Remiantis pastarųjų dvejų metų statistika, apie 66 proc. susidūrimų su pėsčiaisiais įvyksta šviesiuoju paros metu.

Vykdant pėsčiųjų ir vairuotojų elgesio prie pėsčiųjų perėjų kontrolę administracinėn atsakomybėn buvo patraukti 27 vairuotojai, nevykdę vairuotojų pareigos pėstiesiems, taip pat 50 pėsčiųjų, kurie gatvę perėjo ne pėsčiųjų perėjoje ar degant draudžiamam šviesoforo signalui.

Prevencinės priemonės metu, KET pažeidimams fiksuoti buvo naudota turima stacionari ir mobili vaizdo fiksavimo įranga.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.