Pasivažinėjimą su motoroleriu prisimena iki šiol – pavojus buvo labai arti

„Tėvai labai apsidžiaugia, kai sužino, kad varžybose dalyvausiu su automobiliais“, – toks pareiškimas iš profesionaliose žiedinėse lenktynėse važiuojančios Indrės Senkutės-Gedgaudienės lūpų skamba labai netikėtai.

Į pavojingiausią situaciją Indrė Senkutė-Gedgaudienė buvo patekusi dar važinėdama motoroleriu.<br>Donato Malonio nuotr.
Į pavojingiausią situaciją Indrė Senkutė-Gedgaudienė buvo patekusi dar važinėdama motoroleriu.<br>Donato Malonio nuotr.
Į pavojingiausią situaciją Indrė Senkutė-Gedgaudienė buvo patekusi dar važinėdama motoroleriu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Į pavojingiausią situaciją Indrė Senkutė-Gedgaudienė buvo patekusi dar važinėdama motoroleriu.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Į pavojingiausią situaciją Indrė Senkutė-Gedgaudienė buvo patekusi dar važinėdama motoroleriu.<br>Aistės Kirsnytės nuotr.
Į pavojingiausią situaciją Indrė Senkutė-Gedgaudienė buvo patekusi dar važinėdama motoroleriu.<br>Aistės Kirsnytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Apr 18, 2018, 8:20 PM, atnaujinta Apr 26, 2018, 1:12 PM

Visgi žinant, kad tarp svarstytų variantų buvo ir motokrosas, nesunku suprasti, kodėl artimieji lengviau atsikvėpė.

Pradėjo nuo motorolerių

Pastaraisiais metais ji dalyvauja automobilių žiedinėse lenktynėse, bet domėtis technika pradėjo gerokai anksčiau.

Dar būdama 11-os pradėjo važinėti motoroleriais, bet labai greitai suprato, kad jai neįdomu važiuoti tiesiai, todėl ėmėsi motoakrobatikos.

„Tuomet aš tai dariau labai mėgėjiškai – viena treniruodavausi prekybos centro aikštelėje. Norėjau perprasti triukų atlikimo techniką, nors ir ne visus juos mokėjau“, – pasakojo pašnekovė.

Atėjus laikui ji įgijo teisę vairuoti motociklą, nors tėvai ir nenorėjo to leisti.  

Pati pirkdama savąjį KTM ji pateko į linksmą situaciją. Tuometinis motociklo savininkas labai nustebo sužinojęs, kad motociklas yra perkamas merginai.

„Galbūt jam pasidarė kiek nesmagu – pardavė, nes jam buvo pernelyg galingas, o nusipirkau aš“, – juokėsi lenktynininkė.

Įsimintini pasivažinėjimai

Ji puikiai prisimena pirmąjį savo pasivažinėjimą miškuose. Po motorolerio motociklas buvo labai sunkus ir galingas, be to iki tol ji buvo važiavusi tik bekele.

Daugybę kartų krito ant žemės, tačiau noro perprasti „enduro“ motociklo valdymo.

„Buvo labai sunku – iš karto supratau, kad nemoku jo valdyti. Bet tuomet kilo didžiulis noras išmokti ir taip likau prie bekelės motociklų“, –  pasakojo I. Senkutė-Gedgaudienė.

Jos teigimu, pasivažinėjimas su „enduro“ motociklu padeda perprasti jo valdymą tiek ant kietos, tiek ir ant minkštos dangos. Taip pat tenka greitai išmokti saugiai įveikti įkalnes ir nuokalnes, važiuoti per smėlį ir kitų subtilybių.

„Ten tu tikrai gali pajausti motociklą ir išmokti jį valdyti“, – pažymėjo pašnekovė.

Pašnekovė pasakojo, kad važinėdama motociklu rimtų avarijų išvengė. Labiausiai jai įsiminė incidentas, kuris nutiko dar važinėjant motoroleriu.

„Automobilis važiavo tiesiai ganėtinai dideliu greičiu ir nerodė jokio posūkio. Jau priartėjęs prie pat jis staiga pasuko į kairę – nežinau, ar manęs nematė, o galbūt taip pasielgė tyčia.

Tuomet tik per keletą milimetrų išvengiau incidento“, – pavojaus akimirką prisiminė I. Senkutė-Gedgaudienė.

Ne visi rūpinasi saugumu

I. Senkutė-Gedgaudienė negalėjo paaiškinti, kodėl motociklininkai linkę rinktis juodą aprangą. Ji pastebėjo, kad užsienyje daug motociklininkų netgi rengiasi ryškiaspalves liemenes.

Moteris pati vairavo oranžinį motociklą ir dėvėjo tos pačios spalvos šalmą – tam, kad būtų geriau matoma.

„Man motociklą jo buvęs savininkas pardavė dėl to, kad pasitempė koją. O taip nutiko todėl, kad jis neavėjo specialių batų“, – komentavo pašnekovė.

Lenktynininkė sakė, kad prie neigiamo įvaizdžio prisideda patys motociklininkai. Anot jo, visuomet bus žmonių, kurie jų nemėgsta, tačiau ši transporto priemonė turi savų privalumų.

„Saugiai ir atsakingai važinėjantys motociklininkai mieste nesudaro spūsčių.

Galbūt nereikėtų pykti, kad jie pravažiuos tarp automobilių ir priekyje sustos prie šviesoforo. Gatves užkemša automobilių vairuotojai, kurie važinėja po vieną“, – sakė I. Senkutė-Gedgaudienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.