Utenos apylinkių gyventojams – gera žinia: keliai taps saugesni

Po daugiau nei vienerių metų pertraukos Utenos regiono keliai pagaliau vėl bus paženklinti. Pirmiausia nusidėvėjusios kelių linijos bus atnaujinamos magistraliniuose keliuose.

Šiais metais paslaugų pirkimo procedūros buvo užbaigtos laiku, todėl iki rudens turėtų būti pažymėti visi Utenos regiono keliai.<br>Organizatorių nuotr.
Šiais metais paslaugų pirkimo procedūros buvo užbaigtos laiku, todėl iki rudens turėtų būti pažymėti visi Utenos regiono keliai.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 17, 2018, 5:17 PM

Iš viso dažais ir polimerinėmis medžiagomis bus nubrėžta 95 tūkst. kvadratinių metrų linijų bei rodyklių – tai turėtų pagerinti eismo saugumą regione.

Ženklins iki rudens

Kelininkai į Utenos regioną išvyksta jau šią savaitę ir darbus pradės nuo magistralinių kelių.

„Tai didelis įvykis Utenos regiono vairuotojams, nes praėjusiais metais keliai čia visiškai nebuvo paženklinti.

Pradėsime nuo svarbiausių kelių, kuriuose eismas intensyviausias ir nusitrynus linijoms, kyla didžiausias eismo įvykių pavojus.

Nuo liepos vidurio imsimės kitų krašto ir rajoninių kelių“, – teigė eismo bendrovės „Biseris“ generalinis direktorius Tomas Ignatavičius.

Šiemet 85 tūkst. kvadratinių metrų linijų ir rodyklių bus paženklinta dažais, o daugiau nei 10 tūkst. kvadratinių metrų – polimerinėmis medžiagomis.

Pastarosios naudojamos tose vietose, kur eismas yra intensyvesnis.

Keliai taps saugesni

Horizontalusis kelių ženklinimas – vidurio, kelkraščių ar kelio juostų linijos, rodyklės – Lietuvoje atnaujinamos kasmet, nes dėl aplinkos poveikio dalis linijų nusidėvi.

Šviesą atspindinčios linijos itin svarbios tamsiuoju paros metu, kai įvyksta daugiausia avarijų. Taip pat ir lyjant.

„Kelių ženklinimas Utenos regione yra labai nusidėvėjęs, o tai bet kada gali tapti skaudžios avarijos priežastimi.

Darbų imamės iš karto, tad jau greitai Utenos regiono keliai taps saugesni ir draugiškesni vairuotojams“, – komentavo T. Ignatavičius.

Stabdė ginčai

Nors kelių horizontalusis ženklinimas yra labai svarbus eismo saugumui, 2016 metais dėl užsitęsusių pirkimo procedūrų Utenos regione tai buvo pradėta tik vėlyvą rudenį, o konkursą laimėjusi įmonė spėjo atlikti tik apie 50 proc. reikalingų darbų.

2017 metais šiame regione horizontalusis kelių ženklinimas nebuvo atnaujintas.

Sutartys su konkurso laimėtojais nebuvo sudaromos dėl pralaimėjusios įmonės skundų, kuriuos galiausiai teismas atmetė.

Jų nagrinėjimas teisme ir lėmė, kad vairuotojams ilgą laiką teko važinėti keliais su pavojingai nusidėvėjusiomis linijomis.

Šiais metais stutartis buvo pasirašyta pavasarį, todėl iki pavojingiausių rudens ir žemos mėnesių Utenos regiono keliai bus paženklinti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.