Kraupią šeimos dramą išgyvenęs biržiškis nustebino teismą: to nematė 23 metus

Septintosios dienos adventistų bažnyčios Biržų bendruomenės pastorius Julius Pikūnas įrodė, kad gailestingumas, apie kurį daug kalba dvasininkai, jam nėra vien žodis.

Mirtiną avariją sukėlusi E.Vitonienė susitaikė su žuvusios moters broliu.<br>D.Krasausko nuotr.
Mirtiną avariją sukėlusi E.Vitonienė susitaikė su žuvusios moters broliu.<br>D.Krasausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas"

Apr 30, 2018, 5:23 PM, atnaujinta May 8, 2018, 1:54 PM

Vyras Panevėžio apylinkės teisme atleido jo seserį suvažinėjusiai vairuotojai.

„Per 23 mano darbo metus tai pirmas kartas, kai prokuroras sutiko nuo baudžiamosios atsakomybės atleisti teisiamąjį“, – ištarė bylą dėl tragiškos avarijos nagrinėjusi Panevėžio apylinkės teismo teisėja Gražina Kazilionienė.

Mirtiną avariją sukėlusi 46 metų panevėžietė Enrika Vitonienė išvengė teistumo, nes žuvusiosios brolis 63 metų J.Pikūnas jai atleido.

Tačiau moteris įpareigota nemokamai padirbėti 60 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose. Taip pat jai skirta per 3 mėnesius sumokėti 188 eurus į Nukentėjusių nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Tragiška avarija Panevėžio centre, šalia Darbo biržos esančioje V.Kudirkos gatvėje, įvyko prieš 8 mėnesius.

Važiuodama atbulomis E.Vitonienė partrenkė iš optikos parduotuvės einančią 75 metų Niną Pikūnaitę. Sunkiai sužeista pėsčioji buvo nuvežta į ligoninę ir po kelių dienų mirė.

Paklaustas, kodėl atleido jo seserį suvažinėjusiai vairuotojai, J.Pikūnas pacitavo ištraukų iš Biblijos apie tai, kad reikia atleisti.

Sibire gimęs vyras sakė, kad jo tėvai niekam nekerštaudavo ir vaikų nemokė to daryti. Todėl jis keršto nesiekiąs, nes tai nesusiję su Jėzaus mokymu.

Vyras sakė, kad vienintelė jo sesuo gyveno Panevėžyje, o jis – Biržų rajone. Likus dviem dienoms iki nelaimės N.Pikūnaitė lankėsi pas brolį.

Tuomet nė vienas nenujautė, kad bendrauja paskutinį kartą. Moteris išskubėjo į Panevėžį, nes turėjo iš V.Kudirkos gatvėje esančio optikos salono pasiimti akinius.

Kitą dieną po avarijos jam paskambino Panevėžyje gyvenanti pusseserė ir pasakė baisią žinią. Gydoma ligoninėje J.Pikūno sesuo taip ir nebuvo atgavusi sąmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.