Po avarijos įkliuvusios girtos 81-erių močiutės Gargžduose pasiaiškinimas paliko be žado

Kad Gargžduose avariją sukėlusi 81 metų moteris yra gerokai išgėrusi, iš pažiūros jokių įtarimų nekilo nei nukentėjusiajam, nei įvykio liudininkams, nei pareigūnams. Tačiau vairuotoją išdavė alkoholio kvapas.

Pensininkė užvakar automobiliu „Opel Vectra“ (nuotr. kairėje) du kartus rėžėsi į „Volvo“, kuriame sėdėjo sutuoktiniai.<br>„Reidas TV“ nuotr.
Pensininkė užvakar automobiliu „Opel Vectra“ (nuotr. kairėje) du kartus rėžėsi į „Volvo“, kuriame sėdėjo sutuoktiniai.<br>„Reidas TV“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 11, 2018, 3:39 PM, atnaujinta Aug 11, 2018, 3:42 PM

Neįprastas įvykis šią savaitę įvyko vieno Gargždų prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje.

Rėžėsi dukart

Į savo automobilį „Volvo“ įsėdęs 63 metų vairuotojas su žmona jau ruošėsi važiuoti, kai staiga priekyje stovintis „Opel Vectra“ pajudėjo atbuline eiga ir galu rėžėsi į „Volvo“ kairiąją priekinę dalį.

Kol sutuoktiniai sėdėjo netekę žado, „Opel Vectra“ kiek pavažiavo į priekį ir vėl atbuline eiga smogė į tą pačią „Volvo“ vietą.

Po to „Opel“ vairavusi pagyvenusi moteris lyg niekur nieko nuvažiavo ir apsukusi apie parduotuvę savo mašiną pastatė į kitą vietą.

Prie jos tuoj pat pribėgo nukentėjęs vairuotojas ir pradėjo aiškintis.

Iš pradžių jam pagailo senyvos vairuotojos – vyras netgi neketino kviesti policijos pareigūnų, tačiau vairuotoja pradėjo aikštytis ir dėl susidūrimo apkaltino patį „Volvo“ vairuotoją.

Užuodė alkoholį

Kad aktyviai bendravusi pensininkė gali būti girta, jam ir į galvą nešovė: moters judesiai buvo koordinuoti, ji kalbėjo rišliai.

Kadangi nepavyko susitarti geranoriškai, nukentėjusiam vairuotojui neliko nieko kito, tik kviesti policiją.

Iš pradžių ir atvykusiems pareigūnams avarijos kaltininkė dėl savo būklės jokių įtarimų nesukėlė. Tačiau bendraujant iš arčiau policininkai iš jos burnos pajuto alkoholio kvapą.

Moters blaivumą patikrinus alkoholio matuokliu nustebo ir pareigūnai, ir nukentėjusysis.

Viename Klaipėdos rajono kaime gyvenančiai 81 metų Tamarai buvo nustatytas 1,81 promilės – vidutinis girtumo laipsnis, kurį pasiekus transporto priemonių vairuotojams pradedamas ikiteisminis tyrimas.

Neblaivi pensininkė policininkams aiškino į parduotuvę atvažiavusi dviejų „bambalių" alaus, bet jau prekybos salėje susizgribo, kad mašinoje paliko piniginę.

Paaiškinimas pribloškė

Kodėl grįžusi į automobilį sumanė jį perstatyti į kitą vietą, kodėl po pirmojo smūgio nepajuto kliūties ir rėžėsi antrąkart, nei pensininkė galėjo paaiškinti, nei policijos pareigūnai suprato.

Galima spėti, kad moteris neblaivi prie vairo sėda jau ne pirmą kartą, nes policininkams aiškino, kad išgėrus jai sekasi geriau vairuoti.

Policininkus neblaivi pensininkė pasitiko audringai ir dar ilgokai juos bandė paauklėti.

Vėliau, matyt, pavargusi ji nurimo ir sutiko važiuoti į Klaipėdos universitetinę ligoninę duoti ištirti kraujo mėginį.

Vežama į policijos komisariatą troškulio kamuojama moteris dar paprašė sustoti degalinėje ir nupirkti vandens. Atsigavusi Tamara policininkus netgi pagyrė: „Geri vaikai.“ Neblaivi vairuotoja komisariate nakčiai buvo uždaryta į areštinę išsiblaivyti.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl vairavimo neblaiviam.

Sulaukus kraujo tyrimų rezultatų ir pasitvirtinus, kad moteris buvo pasiekusi vidutinį girtumo laipsnį, byla keliaus į teismą.

Kai kuriems vairuotojams šis įvykis pasirodė labai linksmas - jie juokėsi iš nelaimės ir gyrė močiutės „drąsą", tačiau tokiu poelgiu nėra ko žavėtis. Kad ir kokio amžiaus žmogus būtų, išgėrus vairuoti visuomet yra pavojinga ir neatsakinga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.