Avarija Šiauliuose, iš kurios BMW vairuotojas pabėgo, pasisuko netikėta linkme

Šeštadienio naktį Šiauliuose įvyko avarija, kurios aplinkybės primena painią kriminalinę dramą. 

Pareigūnams BMW vairuotoju prisistatęs vyras buvo blaivus, tačiau kadangi pėstieji ėjo per perėją, visa atsakomybė teks jam.<br> Liudininko ir R. Vitkaus nuotr.
Pareigūnams BMW vairuotoju prisistatęs vyras buvo blaivus, tačiau kadangi pėstieji ėjo per perėją, visa atsakomybė teks jam.<br> Liudininko ir R. Vitkaus nuotr.
Pareigūnams BMW vairuotoju prisistatęs vyras buvo blaivus, tačiau kadangi pėstieji ėjo per perėją, visa atsakomybė teks jam.<br> R. Vitkaus nuotr.
Pareigūnams BMW vairuotoju prisistatęs vyras buvo blaivus, tačiau kadangi pėstieji ėjo per perėją, visa atsakomybė teks jam.<br> R. Vitkaus nuotr.
Pareigūnams BMW vairuotoju prisistatęs vyras buvo blaivus, tačiau kadangi pėstieji ėjo per perėją, visa atsakomybė teks jam.<br> Liudininko nuotr.
Pareigūnams BMW vairuotoju prisistatęs vyras buvo blaivus, tačiau kadangi pėstieji ėjo per perėją, visa atsakomybė teks jam.<br> Liudininko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 14, 2018, 11:12 AM

BMW vairuotojas partrenkė du pėsčiuosius ir pabėgo iš įvyko vietos, tačiau praėjus vos pusvalandžiui prisistatė policijai. 

Pareigūnai nustatė, kad jis buvo blaivus, bet abu nukentėjusieji pasirodė esą gerokai apsvaigę nuo alkoholio.

Tačiau, kaip paaiškino pareigūnai, tai vairuotojui nereiškia jokių nuolaidų, o pareigūnams kilo ir dar vienas svarbus klausimas.

Kas įvyko šeštadienio naktį?

Pranešimą apie Dubijos gatvės ir Draugystės prospekto sankryžoje du žmonės partrenkusį ir iš įvykio vietos pasišalinusį automobilį policija gavo 21 val. 59 min. 

Eismo įvykį matę šiauliečiai pasakojo, kad žmones parbloškė šviesios spalvos BMW markės automobilis, kuris avarijos metu buvo apgadintas. 

Liudininkų teigimu, smūgis buvo stiprus - nulaužtas BMW veidrodėlis, suskaldytas priekinis stiklas ir aplaužytas buferis. 

Greitoji pagalba į ligoninę nuvežė 66 metų vyrą ir 59 metų moterį. Abu sužalotieji buvo neblaivūs. Alkotesteris parodė, kad vyro kraujyje buvo 2,13, o moters – 2,01 promilių alkoholio. 

Suteikus pagalbą raktikaulio lūžį patyrusi moteris išleista gydytis namuose, o vyras dėl muštinių galvos žaizdų ir dubens kaulo lūžio paguldytas į traumatologijos skyrių. 

Pėsčiuosius partrenkęs ir pabėgęs vyras po pusvalandžio pats atėjo į įvykio vietą. 27 metų šiaulietis pareigūnams prisipažino, kad tai jis vairavo BMW 525 automobilį. 

Apgadinta mašina buvo rasta viena daugiabučio kieme.

Turės patvirtinti, kas vairavo

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato komunikacijos grupės vyresnysis specialistas Artūras Šliavas portalui lrytas.lt sakė, kad eismo įvykio aplinkybės šiuo metu tiriamos. 

Pareigūnas atkreipė dėmesį, kad policijai prisistatęs vyras nebūtinai tikrai yra tas pats asmuo, kuris vairavo BMW. Šį faktą taip pat dar turės patvirtinti tyrimas. 

„Vairuotojas aiškino, kad jį apėmė baimė, todėl iš karto nesustojo, o nuvažiavo toliau“, – įtariamojo pasiaiškinimą atskleidė A. Šliavas.

Specialistas sakė, kad iš karto buvo patikrintas prisistačiusio vyro girtumas – jis buvo blaivus. 

Jei tyrėjai patvirtins, kad jis tikrai buvo tas vairuotojas, kuris partrenkė pėsčiuosius, vyrui teks atsakyti už pabėgimą iš įvykio vietos. 

„Įvykio vietoje vairuotojas nebuvo sustojęs, todėl kitaip tai negali būti vertinama“, – aiškino A. Šliavas. 

Priklausomai nuo padarytos žalos, už šį pažeidimą gresia bauda nuo 600 iki 1500 eurų bauda ir galimas, bet neprivalomas teisės vairuoti atėmimas nuo vienerių iki trejų metų laikotarpiui.

„Kol kas mums svarbiausia patikrinti, ar viskas buvo taip, kaip jis sako“, – komentavo policijos atstovas.

Jis sakė, kad automobilis šiuo metu yra apžiūrimas. Anot pašnekovo, tyrėjai dar užtruks kol surinks visus duomenis ir apklaus liudininkus.

Buvo girti, bet nieko nepažeidė

Pasak A.Šliavo, preliminariais duomenimis, abu pėstieji ėjo per perėją.

„Taip, abu jie buvo neblaivūs, tačiau tai nėra pažeidimas. 

Situacija būtų vertinama visiškai kitaip, jei jie būtų ėję ne per pėsčiųjų perėją, rėkautų ir darytų kažką neleistino – tuomet juos būtų galima bausti už viešosios tvarkos pažeidimą. 

Visgi šiuo atveju tai negalioja“, – komentavo pareigūnas. 

A. Šliavas pažymėjo, kad ne kiekvienas apgirtęs žmogus elgiasi neleistinai. 

Anot jo, dažnai nuo alkoholio apsvaigę asmenys elgiasi pakankamai ramiai. 

„Pagal dabartinius bylos duomenis pėstiesiems jokia atsakomybė nėra numatyta“, – pridūrė pašnekovas. 

A. Šliavas neišskyrė Dubijos gatvės ir Draugystės prospekto sankryžos kaip pavojingos vietos. 

„Ši sankryža puikiai matoma, nes arti netgi nėra pastatų“, – kalbėjo pareigūnas. 

Paslėpė tamsa

Šiauliuose įsikūrusios vairavimo mokyklos „Vairoteka“ vadovas Darius Andriulis taip pat patvirtino, kad ši vieta mieste nėra avaringa. 

„Šioje sankryžoje retai įvyksta avarijos, o dar rečiau – nukenčia pėstieji. Galbūt vairuotojas buvo išsiblaškęs, o patys žmonės tamsiu paros metu – sunkiai pastebimi“, – svarstė pašnekovas. 

Nelaimės metu jau buvo tamsu, stipriai lijo.

Vairavimo instruktoriaus teigimu, pavojingiausia mieste yra pėsčiųjų perėja Tilžės gatvėje prie „Saulės miesto“ prekybos centro. 

Anot jo, čia kone kiekvieną mėnesį partrenkiamas žmogus. 

„Šiais metais tai turbūt pirma tokia skaudi avarija toje vietoje. Praėjusiais gal irgi buvo viena, bet tai tikrai retas atvejis“, – kalbėjo D. Andriulis. 

Įžvelgė abipusę kaltę

Šiaulietis sakė, kad šioje situacijoje jis negalėtų pateisinti nei vairuotojo, nei pėsčiųjų. 

„Pėstieji patys nesisaugo – net nesižvalgydami į šalis drąsiai žengia į gatvę. 

O vairuotojas greičiausiai nepasirinko saugaus greičio, neapsidairė. Sakyčiau, kad šiuo atveju kaltė – abipusė“, – dėstė pašnekovas. 

D. Andriulio manymu, neblaiviems pėstiesiems turėtų būti taikoma griežtesnė atsakomybė. 

Anot jo, tokie žmonės dažnai visiškai nesiorientuoja erdvėje ir gatvę gali kirsti nesilaikydami eismo taisyklių, o taip, kaip jiems išeina. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: Kopenhagoje milžiniškas gaisras pasiglemžė istorinį pastatą