Rekonstruota Kalvarijos gatvė Kaune pagerins susisiekimą su „Via Baltica“

Kaune už 4,9 mln. eurų bus rekonstruojama Kalvarijos gatvė, jungianti Europos prospektą ir magistralę „Via Baltica“. Pasak Kauno valdžios atstovų, gatvės atnaujinimas pagerins susisiekimą su magistrale.

Kaune už 4,9 mln. eurų bus rekonstruojama Kalvarijos gatvė, jungianti Europos prospektą ir magistralę „Via Baltica“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kaune už 4,9 mln. eurų bus rekonstruojama Kalvarijos gatvė, jungianti Europos prospektą ir magistralę „Via Baltica“.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-09-15 17:45

„Kalvarijos gatvė nėra tik vietinės reikšmės kelias. Ja daug kauniečių naudojasi pasiekdami „Via Baltica“. Todėl poreikis pagerinti šią svarbią jungtį yra visiškai natūralus“, – BNS sakė Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Vilius Šiliauskas.

Administracija su konkursą laimėjusia bendrove „Fegda“ rugpjūčio 29 dieną pasirašė sutartį – pagal ją darbus numatoma atlikti per dvejus metus. „Fegda“ darbus siūlė atlikti už 3,98 mln. eurų, o didesnė suma numatyta, jei reikės papildomų darbų.

Rekonstruojant gatvę bus atnaujinta jos danga, įrengti šaligatviai abiejose gatvės pusėse, dviračių takas, naujas apšvietimas, naujas lietaus nuotekų tinklas – šiems darbams rangovo šiuo metu ieško savivaldybės įmonė „Kauno vandenys“.

Kauno savivaldybė yra skelbusi, kad ši Aleksote esanti gatvė, kaip ir kitos šio rajono gatvės, rekonstruojama iš Europos Sąjungos lėšų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.