Pareigūnai įsigijo naujų alkotesterių, kuriais per reidą galės patikrinti tūkstančius vairuotojų

Nuo šiol keliuose budintys policijos pareigūnai galės daug greičiau patikrinti vairuotojų blaivumą – į jų rankas pateko bekontakčiai alkoholio detektoriai „Dräger Alcotest 5000“.

Tikrinamas asmuo turės papūsti į alkoholio detektorių jo nepalietęs lūpomis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Tikrinamas asmuo turės papūsti į alkoholio detektorių jo nepalietęs lūpomis.<br>G.Bitvinsko nuotr.
 Alkoholio detektorius „Dräger Alcotest 5000“ kainuoja 370 eurų. Policijos departamentas įsigijo 27 tokius bekontakčius alkoholio detektorius.  <br> Policijos nuotr.
 Alkoholio detektorius „Dräger Alcotest 5000“ kainuoja 370 eurų. Policijos departamentas įsigijo 27 tokius bekontakčius alkoholio detektorius.  <br> Policijos nuotr.
Tikrinamas asmuo turės papūsti į alkoholio detektorių jo nepalietęs lūpomis.<br> Policijos nuotr.
Tikrinamas asmuo turės papūsti į alkoholio detektorių jo nepalietęs lūpomis.<br> Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-01-17 10:41

Šiais pirminio patikrinimo prietaisais bus galima greitai ir higieniškai patikrinti didelį kiekį vairuotojų bei kitų asmenų ir nustatyti, ar jie gėrė alkoholį.

Jais galima patikrinti gerokai daugiau žmonių per trumpesnį laiką, todėl per vieną reidą tokiu alkotesteriu pareigūnai patikrins tūkstančius vairuotojų.

Aptikus alkoholio lauks papildoma patikra

Naujuoju alkoholio detektoriumi tikrinant vairuotojų blaivumą nebereikės vienkartinių antgalių. „Dräger Alcotest 5000“ ypatingi tuo, kad aptinka alkoholį iškvėptame ore ar aplinkoje.

Tikrinamas asmuo turės papūsti į alkoholio detektorių jo nepalietęs lūpomis. Aptikęs oro srautą, „Dräger Alcotest 5000“ pats įtrauks ir išanalizuos į jį patekusio oro mėginį.

Detektoriui neaptikus alkoholio jo ekrane atsiras simbolis „V“ ir ims šviesti žalias LED indikatorius.

Aptikus daugiau negu 0,05 promilės alkoholio, prietaiso ekrane pasirodys simbolis „X“ ir ims šviesti raudonas LED indikatorius. Taip nutikus tikrinamas asmuo bus patikrintas ir įprastu alkoholio matuokliu.

Detektoriaus kaina – 370 eurų

Pasak pareigūnų, detektorius „Dräger Alcotest 5000“ palengvins pareigūnų darbą masinių reidų ar masinių renginių metu, kai reikia patikrinti didesnį kiekį žmonių.

Tokie patikrinimai užims mažiau laiko, be to bus galima patikrinti didesnį kiekį vairuotojų.

Įprasti alkoholio matuokliai taip pat galėjo pamatuoti alkoholio koncentraciją iškvėptame ore per atstumą, tačiau jų rodmenys buvo ne tokie tikslūs ir šią funkciją jie vykdė kur kas lėčiau nei naujasis „Dräger Alcotest 5000“.

Policijos departamentas įsigijo ir apskričių vyriausiesiems policijos komisariatams bei Lietuvos kelių policijos tarnybai paskirstė 27 tokius bekontakčius alkoholio detektorius.

Vieno detektoriaus „Dräger Alcotest 5000“ kaina siekia 370 eurų.

Pernai girti vairuotojai pražudė 22 žmones

Pareigūnų teigimu, naujiesiems alkoholio detektoriams nereikės metrologinės patikros.

Detektoriumi aptikus, kad tikrinamo asmens iškvėptame ore yra alkoholio, jis bus nedelsiant patikrintas įprastu alkoholio matuokliu, kuriam yra atlikta metrologinė patikra ir kuris nustato tikslų girtumą promilėmis.

Policijos dėmesys vairuoti automobilio vis dar nevengiantiems girtiems vairuotojams neatsitiktinis.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, 2018 metais policijos pareigūnai šalies keliuose išaiškino 9 tūkstančius 423 neblaivius vairuotojus.

Per metus šalies keliuose neblaivūs vairuotojai sukėlė 524 eismo įvykius. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės žuvo 22 žmonės bei buvo sužeisti 257 žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.