Atšilusių orų bėdos persekioja vairuotojus – gatvėse atsirado rimtų pavojų

Staigūs oro temperatūros pokyčiai lėmė didesnių duobių gatvėse ir įgriuvų ties inžineriniais tinklais atsiradimą. Radvilėnų plente prie atitvaro net susiformavo nuošliauža.

Radvilėnų plente nuslinko šlaitas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Radvilėnų plente nuslinko šlaitas.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-02-23 16:34

Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis tikino, kad tokios nuošliaužos šlaituose nėra dažnas reiškinys. Jos dažniausiai fiksuojamos Radvilėnų plente, Žemaičių gatvėje, o problemos bus atsikratyta dar šiemet sutvirtinus šlaitus. Kitąmet numatyta rekonstruoti ir Radvilėnų plento dangą.

„Kasmet mieste daugybė rūpesčių kyla dėl vandens pertekliaus“, – kalbėjo A.Pakalniškis.

Išspręsti šią problemą gerokai padės „Kauno vandenų“ vykdomas projektas, kurio metu bus nutiesta apie 20 kilometrų naujų lietaus nuotekų tinklų.

Pasak A.Pakalniškio, būtent atšilus orams po žiemos gaunama daugiausia pranešimų apie duobes bei įgriuvas ties nuotekų šuliniais, šilumos trasomis. Tai lemia staiga šylantis arba šąlantis oras.

Kovoti su duobėmis gatvėse pavesta trims įmonės „Kauno švara“ darbuotojų brigadoms.

Įgriuvomis turi rūpintis „Kauno vandenų“ arba „Kauno energijos“ bendrovės.

„Daugiausia rūpesčių kyla seniai neremontuotose gatvėse“, – kalbėjo A.Pakalniškis. Pastaruoju metu pranešimų gaunama dėl duobių Plytinės, Rokų gatvėse. Socialiniuose tinkluose gausu pranešimų apie pavojingas duobes Veiverių plente, Baltų ir K.Petrausko, K.Baršausko gatvėse.

Kita vertus, įgriuvos susiformuoja ir įvykus avarijoms tinkluose. „Tokių atvejų neįmanoma numatyti, todėl stengiamės tik kuo greičiau pašalinti padarinius“, – kalbėjo savivaldybės atstovas A.Pakalniškis.

Bendrovės „Kauno vandenys“ specialistų skaičiavimais, šiuo metu naudojama 187,7 tūkst. nuotekų tinklo kontrolinių šulinių. Būtent prie jų dažniausiai formuojasi įgriuvos ar įdubos.

Šulinių konstrukcijos susideda iš gelžbetoninių žiedų, todėl oro temperatūros kaita, krituliai ir laikas ardo šulinių konstrukcijas, jos praranda sandarumą.

Daugiausia įgriuvų „Kauno vandenys“ fiksuoja artėjant pavasariui. Šiais metais jau pastebėtos 9 įgriuvos, 2018-aisiais registruotos ir sutvarkytos 34.

Remonto kaina ir laikas priklauso nuo įgriuvos sudėtingumo. Kai kada pakanka tik sandarinti šulinį, kai kur reikalingas kapitalinis remontas. Tai užtrunka nuo valandos iki kelių dienų, o kainuoja 100–1500 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.