Didžiuosiuose šalies miestuose vyks žuvusiesiems keliuose atminti skirta akcija

Lapkričio 17 dieną Vilniuje, Klaipėdoje ir Panevėžyje vyks socialinė akcija „Neužgesk“, skirta Pasaulinei dienai žuvusiesiems eismo įvykiuose atminti. Pagrindinis šių metų akcijos akcentas – iš žvakučių sudėliotos didelės širdies kūrimas. 

Pasaulinė diena žuvusiems eismo įvykiuose atminti pažymima kasmet trečiąjį lapkričio sekmadienį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Pasaulinė diena žuvusiems eismo įvykiuose atminti pažymima kasmet trečiąjį lapkričio sekmadienį.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-11-15 16:22

Organizatoriai kviečia ateiti ir uždegti atsineštą žvakutę už žuvusiuosius kelyje. 

Renginiai prasidės šv. Mišiomis: Vilniuje 12 val. 30 min. Vilniaus Šv. vyskupo Stanislovo ir Šv. Vladislovo arkikatedroje bazilikoje; Klaipėdoje 12 val. Klaipėdos evangelikų liuteronų bažnyčioje; Panevėžyje 10 val. 30 min. Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje. 

Siekia atkreipti dėmesį

Šios dienos paminėjimu siekiama dar kartą atkreipti visuomenės dėmesį į kiekvieno asmeninę atsakomybę už savo elgesį kelyje, Kelių eismo taisyklių laikymąsi, tam, kad būtų išvengta beprasmių aukų.

Edukacinėje renginio dalyje apie tragiškas avarijas, kurių liudininkais tapo, papasakos specialiųjų tarnybų – policijos, greitosios ir priešgaisrinės pagalbos atstovai. 

Bus aukojamos šv. Mišios, skambės poetų eilės ir dainuojamosios prozos kūriniai. Jaunųjų kelininkų klubas „Kelelis“ pristatys savo šviesos ir garso instaliaciją, priminsiančią apie vykstantį karą keliuose ir jo aukas. 

Išreiškia dvasinį palaikymą

Pasaulinė diena žuvusiesiems eismo įvykiuose atminti pažymima kasmet trečiąjį lapkričio sekmadienį. Ji minima nuo 2005 metų lapkričio 26 dienos. 

Pagrindinis šio užmojo tikslas – pareikšti solidarumą ir dvasinį palaikymą šeimoms, kurios išgyvena netektis dėl keliuose prarastų savo šeimos narių, draugų ar pažįstamų. 

Renginio organizatoriai – Lietuvos automobilių kelių direkcija ir jaunųjų kelininkų klubas „Kelelis“. 

Vilniuje akcijai skirti renginiai vyks Katedros aikštėje, Klaipėdoje žmonės kviečiami į Atgimimo aikštę, o Panevėžyje – į Smėlynės gatvę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidentiniai debatai ar parodija?