Policija išplatino gyvybiškai svarbų priminimą

Lietuviška žiema, kaip jau darosi įprasta, dažniausiai yra tamsus ir šlapias metų laikas. Būtent šie du elementai stipriai apsunkina automobilių vairavimą, o pėstiesiems sukelia papildomą riziką.

Svarbu išsirinkti kokybišką atšvaitą ir nešioti jį taip, kaip parodyta nuotraukose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Svarbu išsirinkti kokybišką atšvaitą ir nešioti jį taip, kaip parodyta nuotraukose.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Svarbu išsirinkti kokybišką atšvaitą ir nešioti jį taip, kaip parodyta nuotraukose.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Svarbu išsirinkti kokybišką atšvaitą ir nešioti jį taip, kaip parodyta nuotraukose.<br>J. Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2019-12-16 15:28, atnaujinta 2019-12-16 16:10

Tiek miestų, tiek užmiesčio gyventojai savo kasdienėje rutinoje neišvengiamai daugiau ar mažiau kartų kerta važiuojamąją kelio dalį, tad dėl suprastėjusių eismo sąlygų šiuo laikotarpiu pėstiesiems, dviračių vairuotojams, vadeliotojams būtina naudoti atšvaitus ar kitus šviesą atspindinčius elementus.

Važiuojant įprastiniu užmiesčio keliu 90 km/val. greičiu automobilio stabdymo kelias sieks apie 90 metrų, tačiau artimų šviesų žibintai apšviečia apie 50 metrų atstumą, todėl eismo dalyvį nesegintį atšvaito vairuotojas gali pastebėti per vėlai.

Pėsčiasis su atšvaitu bus matomas esant 150 ar net daugiau metrų atstumui tarp jo ir automobilio. Didelis skirtumas ir vairuotojams važiuojant su įjungtomis tolimomis žibintų šviesomis: pėstieji be atšvaito pastebimi likus maždaug 100 metrų, o su atšvaitu – esant 300 metrų atstumui. Taigi abiem atvejais vairuotojas turi gerokai daugiau laiko apvažiuoti kliūtį ir išvengti eismo įvykio, jeigu pėstieji teisingai nešioja atšvaitus.

Lietuvos policija taip pat dar kartą primena apie atšvaitų svarbą tamsiuoju paros metu ir primena, kad budriu reikia išlikti net einant per pėsčiųjų perėją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.